Luontaistuotteet.com
Frantsila Tiikerin voimasalva, 20 g
19,95€

Lihaksisto

1 tuote 1 kaupasta

Luontaistuotteita lihaksille

Lihasten jumituksia ja jännityksiä kannattaa hoitaa ennen kaikkea ennaltaehkäisevästi liikkumalla ja venyttelemällä tarpeeksi ja huolehtimalla monipuolisesta ruokavaliosta. Mikäli taipumusta lihasjännityksiin on, voi palauttavia aminohappoja ja antioksidantteja ottaa erikseen ravintolisänä.

Akuutteihin lihasjumeihin ei kuitenkaan auta ravintolisät, vaan niitä täytyy pystyä helpottamaan heti. OIkein pahoihin oireisiin auttaa tulehduskipulääke, jota kannattaa syödä niin kauan kuin lihaskipua esiintyy. Kipulääkkeitä ei kuitenkaan saa käyttää jatkuvasti päivittäin.

Frantsilan rentouttavat voiteet helpottavat lihaskipuja

Suomalaisella yrttivalmistaja Frantsilalla on useita eri voiteita ja salvoja, joilla kipeitä lihaksia voidaan helpottaa. Esimerkiksi Tiikerin Voimasalva ja Lohikäärmesalva sisältävät noin kymmentä kotimaista ja kiinalaista vuosituhansia tunnettuja yrttejä, jotka helpottavat kipua. Niissä on mäkikuismaa, rosmariinia, laventelia, timjamia, piparminttua, siankärsämöä, pihatatarta... Voide hierotaan suoraan kipeän lihaksen päälle.

Eteeriset yrttiöljyt lihassärkyihin

Frantsilan eteerisiä öljyjä voi myös käyttää lihassärkyjä helpottamaan. Laventeli rentouttaa lihaksia, lievittää kipuja ja lihasjännityksiä. Laventeliöljyä voi myös käyttää palovammoihin ja haavoihin ja se auttaa kuukautiskipuihin. Eteeristä öljyä laitetaan tuoksulyhtyyn tai sitä voi hieroa suoraan lihaksen päälle. Sitä voi myös laittaa kylpyveteen tai saunassa löylyveteen.

Lihaskipuja helpottavat ravintolisät

Lihasten palautumista voi ennaltaehkäistä syömällä palautusta helpottavia ravintolisiä. Lihasten palautumiseen ja niiden verenkierron paranemiseen auttaa esimerkiski kurkumiinia sisältävä, lämmittävä Curcumin-valmiste, Hyvän Olon L-Arginiinivalmiste, joka sisältää useita B-vitamiineja kuten foolihappoa, B12.

Magnesium auttaa lihasten palautumisessa ja siitä on lukuisia muitakin terveyshyötyjä. Itse asiassa lihasten huono palautuminen saattaa jopa johtua magnesiumin puutteesta. Mikäli lihaskramppeja esiintyy, on ehdottoman tärkeää alkaa syödä magnesiumia ravintolisänä.

Karnosiini on valkuaisaine, joka toimii antioksidanttina soluissa. Se auttaa lihaksia palautumaan pienentämällä maitohappokäymisen vaikutusta soluissa. Se myös lisää suorituskykyä pitkäkestoisesti.

Siirry alkuun