Luontaistuotteet.com

Merilevät – maailman vanhinta ja ravintorikkainta ruokaa

Merilevä kuuluu eittämättä maailman terveellisimpiin ruoka-aineisiin. Aasialaisissa kulttuureissa merilevää on käytetty jo vuosituhansia. Etenkin Japanin Okinawassa, jossa elää maailman pitkäikäisimmät ja terveimmät ihmiset, merilevä on keskeinen osa ruokavaliota. Kuivattu merilevä on erinomainen lisä myös suomalaiseen ruokavalioon, sillä se on luonnollinen jodin lähde jodinpuutteesta kärsiville suomalaisille.

Ravintotiheydeltään levät ovat maailman parhaita ruoka-aineryhmiä. Ne sulavat ja imeytyvät helposti. Niiden sisältö on päätähuimaavan rikas: lehtivihreää, proteiinia, kalsiumia, rautaa, magnesiumia, B-vitamiineja, jodia – kaikkia näitä runsaasti ja lisäksi vielä monia muita ravinteita. Merilevä auttaa säätelemään elimistön nestetasapainoa sekä sitoo ja poistaa raskasmetalleja elimistöstä. Riittävä jodin määrä auttaa tasapainottamaan kilpirauhasen toimintaa ja antaa energiaa. Merilevät ovat myös varsinaista kauneusruokaa, sillä ne vahvistavat ihoa, hiuksia ja luustoa. Niillä on kehoa puhdistava vaikutus, eivätkä sisällä kaloreita juuri nimeksikään.

Suosituimmat merilevät ovat spirulina ja chlorella, joita käytetään usein ravintolisinä joko jauheina tai tabletteina.

Chlorella on luonnon ihmeruokaa

Chlorella on luonnon lehtivihreärikkain lähde. Sen massasta peräti 60 % on puhtaastiimeytyviä proteiineja ja sen vitamiini- ja mineraalipitoisuus on hämmästyttävä. Esimerkiksi yksi ruokalusikallinen chlorellaa sisältää 320 % päivittäisestä raudan ja 120 % kalsiumin tarpeesta. Lisäksi siinä on huimat määrät B-,C-, E- ja K-vitamiineja, aminohappoja, beetakaroteenia ja mineraaleja kuten sinkkiä, magnesiumia, kaliumia yms.

Chlorella on oiva ravintolisä esimerkiksi laihduttajille. Se parantaa immuunijärjestelmää, ehkäisee ikääntymisen merkkejä, puhdistaa kehoa, parantaa hapenottokykyä, parantaa suoliston kuntoa ja voi jopa pidentää elinikää.

Voimaa ja terveyttä spirulinasta

Kuten chlorellakin, spirulina sisältää valtavan määrän ravinteita. Siinä on peräti 2300 % enemmän rautaa kuin pinaatissa ja 3900 % enemmän beetakaroteenia kuin porkkanassa. Proteiinia siinä on 375 % enemmän kuin lihassa, lisäksi erinomaisesti imeytyvässä muodossa.

Spirulinan uskotaan muun muassa vahvistavan sydäntä ja ehkäisevän verisuonitukosten syntymistä, parantavan useista sairauksista, ehkäisevän sydänkohtauksia, auttavan painonhallinassa, parantavan muistia ja oppimista, ehkäisevän ja parantavan masennusta sekä parantavan tulehduksia ja jopa syöpää.

Miten merilevää oikein voi syödä?

Merilevää voi käyttää monin eri tavoin esimerkiksi salaateissa tai keitoissa. Niitä voi syödä myös pelkästään, jos erikoiseen makuun on tottunut. Rouhetta voi lisätä vaikka jogurttiin tai minkä tahansa ruoan päälle. Chlorellaa ja spirulinaa saa helposti käytettävinä jauheina tai tabletteina.

Siirry alkuun