Luontaistuotteet.com
Sana-sol Vitanallet, Sanasol
17,50€
Solgar Kangavites Imeskeltävä C-vitamiini lapsille
18,95€
Terranova Green Child Friendly Microflora
11,99€
Eskimo-3 Kids kalaöljy lapsille, Eskimo3
12,90€
Solgar Kangavites Tropical Punch
17,95€
D-Max 10 ug KIDS lasten d-vitamiini, Vitabalans
7,95€
Valitse kategoria
Tyyppi
X
Suihke
Tabletti
Valitse tuotemerkki
X
A.Vogel
Bioteekin
Bringwell
Gefilus
Midsonafinland
Möller
Now Foods
Sanasol
Solgar
Vida
Vitabalans
Nordic
Vital
Hinta
Valitse väri
X
Valitse kauppa
X
Aminopörssi
Hyvinvoinnin Tavaratalo
Shopping4net luontaistuotteet
Poista kaikki suodattimet

Lasten vitamiinit ja muut ravintolisät

20 tuotetta 3 kaupasta

Lasten vitamiinit ja ravintolisät

Suomessa lapsille annetaan vähintään D-vitamiinilisää vauvasta lähtien, mutta myös muiden vitamiinien ja kivennäisaineiden antaminen ravintolisänä voisi olla aiheellista. Paljon riippuu lapsen ruokavaliosta ja siitä, kuinka lapsi syö, mutta moni suomalaislapsikin kärsii piilevänä useiden vitamiinien puutteesta.

Heti muutaman päivän ikäisenä lapsille aletaan antaa D-vitamiinilisää tippoina. Muut vitamiinit vastasyntynyt saa kyllä äidinmaidosta, mikäli äiti itse huolehtii riittävästä vitamiinien ja kivennäisaineiden saannista. 

D-vitamiinia on välttämätöntä antaa lapsille myöhemminkin. Sittemmin lapsi saa kyllä C-vitamiinia ja muitakin välttämättömiä suojaravintoaineita ruuasta, mutta D-vitamiinia hän ei todennäköisesti saa, ellei syö kalaa joka päivä. D-vitamiinivaje vaikuttaa ihmisen elimistöön monella eri tavalla, ja mikä pahinta, lapsuuden vaje saattaa näkyä myöhemmin lapsen elämässä.

D-vitamiinin lisäksi lapsille kannattaa antaa C-vitamiinia tai monivitamiinivalmisteita, varsinkin jos lapset ovat huonoja syömään. Nykyään markkinoilla on monia lapsille suunnattuja, hyvänmakuisia pureskeltavia tuotteita, jotka lapset mielellään ottaa. Pahanmakuista kalanmaksaöljyä lapsille on hankala tyrkyttää, mutta banaaninmakuinen, apinanmallinen D-vitamiinivalmiste menee lapsen suuhun lähes karkkina.

Mitä suojaravintoaineita lapsi tarvitsee?

Lapsikin saattaa kärsiä piilevänä useista eri puutoksista, varsinkin jos lapsen ruokavalio on heikko tai hän ei suostu syömään ruokaa monipuolisesti. Hyvin usein suomalaislapsilla ja -nuorilla voi olla esimerkiksi sinkin puutetta, joka näkyy esimerkiksi ruokahaluttomuutena ja kasvuhäiriöinä. Sinkin puute saattaa olla myös laukaisemassa diabetesta.

Kasvavan lapsen on tärkeää saada riittäväti hyviä rasvahappoja, jotka vaikuttavaan aivojen toimintaan ja sitä kautta oppimiseen ja muistiin. Omega 3 -valmisteet ovat nykyään helppoina kapseleina. Esimerkiksi E-Epa imeytyy tehokkaasti ja siitä on erittäin hyviä tutkimustuloksia esimerkiksi lasten ja nuorten masennuksen ja agressiivisen käyttäytymisen ehkäisyssä. 

C-vitamiinin saannista on tärkeää huolehtia, samoin tytöillä raudan, varsinkin sen jälkeen, kun kuukautiset ovat alkaneet. Pojille taas karnosiini, aivoja suojaava valkuaisaine.

Kannattaa perehtyä myös lapsen perussairauden mukaiseen luontaishoitoon. Esimerkiksi nykyään paljon yleistyneen ADHD:n oireita on saatu lievennettyä kohdennetulla ruokavaliolla ja luontaistuotteilla. Esimerkiksi Tohtori Tolonen suosittelee kokeilemaan ensin puoli vuotta kohdennettua ruokavaliota ja luontaistuotteita ADHD-lapselle ennen lääkitystä. Lääkkeissä on valtavasti vakavia sivuvaikutuksia ja niiden teho lapseen on vaihteleva ja saattaa pidemmän ajan kuluttua olla jopa haitaksi lapselle. 

Siirry alkuun