Luontaistuotteet.com
Frantsila Paras Ystävä Iso Hoitotyyny
30,00€
Frantsila Pakkaspojan Luonnon Kylmägeeli
13,95€
Radital Kylgel
8,10€
Nordic Health Magnesiumvoide Uni
26,95€
Nordic Health Magnesiumvoide Uni Junior
22,95€
Valitse kategoria
Valitse tuotemerkki
X
Frantsila
Nordic
Hinta
Valitse väri
X
Valitse kauppa
X
Fitnesstukku
Hyvinvoinnin Tavaratalo
Poista kaikki suodattimet

Kylmä- ja lämpöhoito

5 tuotetta 2 kaupasta

Eroon kivuista lämpö- tai kylmähoidon avulla

Aina kipua ei tarvitse hoitaa tulehduskipulääkkeillä. On myös lääkkeettömiä ja lääkkeitä luonnollisempia keinoja hoitaa kiputiloja ja vammoja. Kylmä- ja lämpöhoito ovat erinomaisia keinoja lievittää kipuja ja nopeuttaa vammojen paranemista. 

Kylmä laskee turvotusta

Periaatteena pidetään sitä, että kun vamma punoittaa, on turvonnut tai tulehtunut tai äkillisesti syntynyt, tulee hoidossa käyttää kylmää. Kun kehoa valmistetaan liikkumaan, tai lievitetään pitempään jatkunutta kipua, kannattaa käyttää lämpöä. Kylmähoito helpottaa kipua ja kuumotusta sekä rauhoittaa tulehdusta. Kylmähoito sopii hyvin esimerkiksi rasitusvammojen hoitoon. Se helpottaa esimerkiksi tenniskyynärpää- tai akillesjännekipuja sekä olkapää- ja polvikipuja. Myös alaselkäkivut helpottavat usein kylmähoidolla.

Kuumahoito sopii hyvin esimerkiksi lievittämään lasten kasvukipuja, hellittämään niska-hartiaseudun jäykkyyttä, jännityspäänsärkyä, selkäsärkyä tai kuukautiskipuja. Tulehdukseen ei tule käyttää kuumahoitoa. 

Mihin kylmä- ja lämpöhoito perustuvat?

Kylmän teho perustuu sen kykyyn turruttaa kipeät hermopäät, supistaa verisuonia, vähentää turvotusta ja lievittää tulehdusta. Näin kylmähoito myös nopeuttaa paranemisprosessia. Lämpö vuorostaan auttaa lihaksia rentoutumaan kiihdyttämällä verenkiertoa, notkistamalla kudoksia ja lämmittämällä lihaksia. 

Lämpö- ja kylmähoitoa voidaan käyttää yhdessäkin. Esimerkiksi kylmähoidon jälkeen lämpöhoitoa voidaan käyttää lievittämään särkyä ja vilkastuttamaan verenkiertoa. 

Kylmähoitoa voidaan tehdä 3-4 kertaa päivässä, maksimissaan kuitenkin vain 15 minuutin ajan ensimmäisten kahden vuorokauden aikana. Turvotusta auttaa kylmän ohella laskemaan myös kompressio eli puristus sekä sydämen tason yläpuolella pitäminen tutun kolmen koon (kylmä, koho, kompressio) mukaan.

Kylmähoitoa ei kannata käyttää, jos on kärsinyt sydänkohtauksista edellisen puolen vuoden aikana tai jos on epänormaali tuntoaisti. Lämpöhoitoa taas ei suositella sellaiselle, jolla on tulehdus, avohaava tai allerginen ihottuma.

Miten kylmä- ja lämpöhoitoa voidaan antaa?

Kylmähoidossa käytetään yleensä kylmäpakkauksia, kylmäsuihkeita, kylmävoiteita tai -geeliä. Apteekeista ja marketeista saa monenlaisia eri kylmägeelejä sekä kylmä-kuumageeliyhdistelmiä. Esimerkiksi Perskinfol Active Gel on kylmä-kuumageeli, jonka teho perustuu luonnolliseen mentoliin ja eteerisiin öljyihin. 

Lämpöhoitoa voidaan antaa lämpimällä vedellä, lämpöpakkauksilla tai ultraäänellä. Kipu aiheuttaa usein lihasjännityksiä, jotka vuorostaan pahentavat kipua. Tämä kierre voidaan katkaista tehokkaasti lämpöhoidon avulla. Lämpö vähentää pitkäaikaisia tulehduskipuja. Tuoreissa tapauksissa lämpöä ei kannata käyttää, sillä se lisää verenkiertoa mikä voi lisätä verenvuotoa tai tulehdusta. 

 
Siirry alkuun