Luontaistuotteet.com
Fair Squared Kuukautiskuppi
18,50€
Lunette Áine Kuukautiskuppi koko 1
28,95€
Lunette Áine Kuukautiskuppi koko 2
34,90€
Valitse kategoria
Hinta
Valitse väri
X
Valitse kauppa
X
Hyvinvoinnin Tavaratalo
Voimia.com
Poista kaikki suodattimet

Kuukautissuojat

3 tuotetta 2 kaupasta

Ekologiset kuukautissuojat

Intiimialueen tuotteet voivat kuormittaa ympäristöä melkoisesti. Suomessa kaatopaikoille viedään vuosittain noin 200 miljoonaa muovista kuukautissuojaa. Onneksi viime aikoina myös monissa intiimituotteissa on ekologiset ja luonnonmukaiset lähtökohdat.

Kätevät ja halvat kuukautiskupit

Kuukautiskupit ovat hiljattain nousseet suureen suosioon kuukautissuojana. Kuukautiskuppi on ekologinen, hygieeninen ja taloudellinen kuukautissuoja, joka rasittaa ympäristöä huomattavasti vähemmän kuin tamponit tai siteet. Sanotaan, että kun on kerran kuukautiskuppia alkanut käyttää, sitä ei enää vaihda pois. Kuukautiskuppi on paitsi ekologinen, niin toimii kuukautissuojana yleensä tamponia tai sidettä paremmin, myös runsaiden vuotojen kanssa.

Kuukautiskuppi pesee tamponit ja siteet monessa tapauksessa. Se ei hiosta, ja on näitä huomattavasti mukavampi. Se vähentää hiivatulehduksen riskiä. Kuukautiskupit valmistetaan joustavasta, lääketieteellisestä silikonista. Yksi kuppi voi kestää käytössä jopa 10 vuotta. Kun yksi kuppi maksaa noin 30 e, voi säästää huimia summia pidemmän päälle. Kuukautiskuppi on varsin kätevä: se vain huuhdellaan vedellä ja saippualla 2-4 kertaa päivässä. Kuppia voi pitää yhtäjaksoisesti korkeintaan 12 tuntia.

Esimerkiksi Lunetten ekologiset kuukautiskupit valmistetaan Suomessa. Niitä löytyy monia eri kokoja, varmasti jokaiselle sopiva. Lunettella on myös Lempipesunestettä, joka sopii erinomaisesti silikonisten kuukautiskuppien hellävaraiseen pesuun.

Biohajoavat kuukautissiteet

Siteitäkin on alettu valmistaa ekologisesti biohajoavina. Esimerkiksi Vuokkoset valmistaa 100 % Bio -siteitä ja -pikkuhousunsuojia, jotka hajoavat täysin luonnossa paketteineen ja pakkauksineen. Side on ohut ja luotettava. Se valmistetaan puuvillasta ja suomalaisesta sellaloosasta. Hellävarainen bioside sopii muovisia paremmin herkälle iholle.

Myös muita intiimituotteita saa nykyään ekologisempina ja luonnonmukaisimpina. Vaikkapa Faith in Nature intiimipesuneste valmistetaan luomulaatuisesta, rauhoittavasta aloe verasta, joka säilyttää intiimialueen luonnollisen ph-tasapainon. Se ei sisällä mitään keinotekoisia väri- tai säilöntäaineita, ei myöskään parabeeneja tai natriumlauryylisulfaattia. Tuote hajoaa täysin luontoon.


 

Siirry alkuun