Luontaistuotteet.com
Valitse kategoria
Valitse tuotemerkki
X
A.Vogel
Biomed
Foodin
Pukka
Solgar
Superfruit
Urtekram
Nordic
Solaray
Hinta
Valitse väri
X
Valitse kauppa
X
Fitnesstukku
Hyvinvoinnin Tavaratalo
Shopping4net
Poista kaikki suodattimet

Kurkuma

20 tuotetta 3 kaupasta

Kurkuma on luonnon ihmerohto

Kurkuma on monivuotinen ruohovartinen kasvi, jolla on voimakkaan keltainen juuri. Tämän inkiväärikasvin juuresta saadaan maustejauhetta, jolla on sama voimakkaan keltainen väri. Juuri kuivataan varovasti ja jauhetaan käyttövalmiiksi. Maku on aromaattinen ja hieman kitkerä.

Alunperin kurkuma tulee Kaakkois-Aasiasta. Kurkuma onkin olennainen osa perinteistä intialaista lääketiedettä, ayurvedaa. Kurkuma sisältää runsaasti eteerisiä öljyjä. Eräs niistä on kurkumiini, joka antaa juurelle sen keltaisen värin.

Luonnollinen tulehduskipulääke

Kurkumaa voi käyttää käytännössä minkä tahansa ruuan maustamiseen. Sitä voi myös juoda teenä esimerkiksi flunssaan tai kipuihin. Kurkuma on erinomainen ja turvallinen tulehduskipulääke. Sen antioksidanttipitoisuus suojelee elimistöä ja antimikrobinen vaikutus heikentää bakterien, virusten ja hiivojen elinkykyä. Kurkuma kannattaa kuitenkin aina nauttia mustapippurin kanssa, sillä mustapippuri tehostaa sen imeytymistä huomattavasti. Kurkumaa kannattaisi käyttää noin 1-2 g päivässä.

Ehkäisee jopa syöpää

Jo kauan sitten kurkuman lääkinnälliset ominaisuudet havaittiin. Sillä hoidettiin mm. vatsavaivoja ja tulehduksia. Hiljattain tämä itämaiseksi kullaksikin kutsuttu mauste on löytänyt tiensä länsimaiden maustehyllyille. Monille kurkuma on ollut jo aiemmin tuttu currysta. Vuonna Kurkuma valittiin vuonna 2010 vuoden rohdoskasviksi.

Kurkumaa voi kutsua ihmerohdoksi lainkaan liiottelematta. Sillä on kyky mm. ehkäistä todella monenlaisia syöpiä, etenkin suolistosyöpää, nujertaa tulehduksia tehokkaasti, ehkäistä Alzheimerin tautia, auttaa masennukseen ja hankaliin bakteeri- ja virustauteihin. Kurkumasta on apua myös sydämelle, iholle, niveltulehduksiin, tukemaan aivojen hyvinvointia, maksan toimintaan ja monenlaisiin suolistovaivoihin.

Kurkuman tärkein vaikuttava aine on kurkumiini, jonka vaikutuksia tällä hetkellä tutkitaan runsaasti. Kurkumiini hillitsee tulehduksia ja kipua sekä suojaa maksaa. Se voi myös auttaa diabeetikoita, estää infarkteja ja tehostaa lihasvaurioiden korjautumista.

Kurkuman antioksidanttisilla, antikarsinogeenisillä ja tulehdusta vähentävillä aineilla on merkittävä vaikutus kokonaishyvinvointiin. Lisäksi kurkuma on vatsaystävällinen kasvi, jolla on kyky poistaa vaarallista rasvaa sisäelinten ympäriltä.

Näin kurkuma hoitaa terveyttäsi:

  1. Kurkuma estää syöpää. Se mm. on todettu estävän rintasyövän ja melanooman leviämistä ja ehkäisevän monen tyyppisiä syöpiä, myös lapsuusajan leukemiaa.

  2. Kurkuma puhdistaa maksaa luonnollisesti.

  3. Se voi estää tai hidastaa dementian etenemistä ja ehkäistä muistisairauksia

  4. Kurkuma estää tulehdusta. Se tehoaa yhtä hyvin kuin tulehduslääkkeet, mutta ilman sivuvaikutuksia.

  5. Kurkuma edistää aineenvaihduntaa ja auttaa painonhallinnassa.

  6. Kurkuma voi helpottaa ja ehkäistä masennusta.

  7. Helpottaa kipuja, flunssaa sekä vatsavaivoja.

Siirry alkuun