Luontaistuotteet.com
Valitse kategoria
Hinta
Valitse väri
X
Poista kaikki suodattimet

Kurkkukipu ja nielun karheus

4 tuotetta 1 kaupasta

Imeskelytableteista ja mentholista apua kurkkukipuun ja nielun karheuteen

Flunssaista oloa ja ennen kaikkea kurkkukipua ja nielun karheutta on mahdollista lievittää monin eri keinoin. Toki särkylääke auttaa jonkin verran, mutta mikäli kuumetta tai muuta sairautta ei ole, on tehokkainta lievittää paikallisesti kurkkua raikastavilla ja puuduttavilla imeskelytableteilla ja muilla tuotteilla.

Karhea kurkku vaivaa vähintään vuosittain lähes jokaista suomalaista. Keväisin myös siitepölyallergian aiheuttavat kurkun kipua ja kutinaa sekä nielussa karheutta.

Imeskelytabletit

Yleisin ja helpoin keino lievittää kurkkukipua ja nielun karheutta ovat erilaiset imeskelytabletit, joita saa apteekeista. Strepsils on lienee yleisin tabletti, joka makeava maistuu myös lapsille. Sen vaikuttavat aineet 2,4-diklooribentsyylialkoholi ja amyylimetakresoli ovat antiseptisiä aineita, joilla on bakteereja, sieniä ja viruksia tuhoavia sekä niiden lisääntymistä estäviä ominaisuuksia. Strepsils-tabletteja on useita eri makuisia, kuten menthol ja inkivääri.

Kurkkukipua lievittäviä antibakteerisia ja tulehdusta lievittäviä kurkkupastilleja on myös esimerkiksi Vida Sitruuna tai Mustaherukka, Zyx Sitruuna ja Sanhalios Aagaardin Propolis kurkkupastillit sekä Toncils-pastillit.

Kurkkukipua lievittävät yrttiuutteet ja mikstuurat

Kurkkukipua on vuosituhansia lievitetty Suomessakin erilaisilla luonnosta saatavilla yrteillä. Edelleenkin voi keitellä itse tehokasta teetä kurkkukivun lievittämiseen. Teehen voi laittaa tuoretta inkivääriä, neilikkaa, siankärsämöä ja nokkosta kotipihalta. Inkivääriä ja siankärsämöä on uutteena myös erikseen sekä pääainesosina flunssan oireiden lievittämiseen tarkoitetussa Frantsilan Kylmänroppi-tipoissa.

Tehokas on myös Biomedin Carolus mikstuura, jonka sekoitus perustuu ikivanhoihin carmoliittamunkkien yrttiseoksiin. Carolus Mixturan pohjana on pii- ja karmelloosigeeli. Pii suojaa ja vahvistaa hengitysteiden pintaa. Karmelloosi on kuusesta saatava kuitu joka on yksi niistä harvinaisista orgaanisista kuiduista, jotka pystyvät muodostamaan kalvon piihapon tavoin. Lisäksi mikstuurassa on hengitysteille tehokkaita yrttejä, kuten timjamia, salviaa ja laventelia. Tuote on alkoholiton, sokeriton ja gluteeniton ja sopii erinomaisesti myös lapsille.

Suun huuhteluun tarkoitetut aineet

Kurkkukipua voi helpottaa myös huuhtelemalla kurkkua ja nielua esimerkiksi Emsin suolalla, jossa on suolan luontaisia kivennäisaineita. Suola puhdistaa ja neutraloi kurkkua. Suolaliuosta ei saa kuitenkaan niellä. 

Kurkkuun voi suihkuttaa erilaisia kipua lievittäviä, antibakteerisia ja turruttavia suihkeita, kuten Pharysol, Posivil ja Halzol suihkeet. Kurkun kutitusta ja kipua lievittää myös tavallinen hunaja, jossa on myös antibakteerisia aineita. Kurkkukipuun on luontaistuotekaupoissa myynnissä erilaisia hunajapohjaisia valmisteita.

Siirry alkuun