Luontaistuotteet.com

Kuorsaukseen on olemassa helpotusta!

Kuorsauksesta kärsii joka viides suomalainen, aikuisista miehistä joka toinen. Mitä vanhemmaksi ihminen tulee, sitä herkemmin hän kuorsaa. Kuorsauksesta ei sinänsä ole mitään haittaa, mutta siihen liittyy usein unen katkonaisuutta ja monilla myös uniapneaa, jolloin uni ei ole yhtä ravitsevaa. 

Kuorsaajat ovat usein aamulla ja päivällä väsyneitä. Siitä tietää, että kuorsaaminen on heikentänyt paitsi nukkujan unen laatua, myös vierellä nukkujan unta. Itse kuorsaaja ei välttämättä silti edes tiedä kuorsaansa ennen kuin joku siitä hänelle mainitsee.

Kuorsaamisen estäminen

Kuorsaaminen johtuu ylähengitysteiden rentoutumisesta nukkuessa ja niiden värinästä hengityksen aikana. Kuorsaus on pahimmillaan selällään nukkuessa. Kuorsausta voi mekaanisesti vähentää nenään tai kitalakeen asetettavilla suojilla, joita saa apteekeista tai netistä tilaamalla.

Nenän tukkoisuus pahentaa kuorsausta

Nenän tukkoisuus aiheuttaa monille kuorsausta, vaikka muutoin ei kuorsaisi. Illalla nenän avaaminen menthol ja eucalyptus tuotteilla voi auttaa paljon asiaa. Moni on saanut suuren avun suolainhilaattoreista sekä ihan perinteisestä nenäkannusta, jolla huuhtelee tukkoiset ylähengitystiet auki illalla ennen nukkumaanmenoa. Apteekista saatavat imeskelytabletit avaavat myös hengitysteitä ja siten auttavat.

Nenän tukkoisuutta helpottavat tietyt yrtit, joten illalla voi sivellä iholle tai laittaa tuoksulamppuun, ilmankostuttimeen tai suoraan tyynyliinaan eteeristä eukalyptusta, minttua, laventelia tai timjamia. Nukkumisasentoon kannattaa kiinnittää huomiota. Myös hyvän päänasennon mahdollistava muotoiltu tyyny voi olla avuksi.

Siirry alkuun