Luontaistuotteet.com
Valitse kategoria
Valitse tuotemerkki
X
CocoVi
Foodin
Urtekram
Lowcarbshop
Nyform
Hinta
Valitse väri
X
Valitse kauppa
X
Aminopörssi
Fitnesstukku
Poista kaikki suodattimet

Kuivatuotteet

16 tuotetta 2 kaupasta

Kuivatuotteet eli jauhot, hiutaleet ja riisit terveellisempään ruuanlaittoon ja leivontaan

Miltä tuntuisi leipoa herkkuja ja nauttia niistä vielä hyvällä omalla tunnolla? Tietäen, että ne eivät ole pelkkää valkoiseen höttöjauhoon leivottua sokerimössöä vailla mitään ravintoarvoa, vaan oikeaa ruokaa, josta elimistö saa energian lisäksi kipeästi tarvitsemiaan suojaravintoaineita?

Valitsemalla laadukkaita, alkuperäisiä ja mahdollisimman vähän prosessoituja kuiva-aineita leipomusten ja ruuanlaiton raaka-aineeksi, saa helposti ja nopeasti koko perheen ravinnon ravintoarvon moninkertaiseksi verrattuna valkoiseen jauhoon ja perunaan perustuvaan ruokavalioon.

Riisit, pastat ja makaronit

Esimerkiksi riisi kannattaa korvata laadukkaalla, tummalla kokojyväriisillä, jossa on moninkertaisesti enemmän ravintoarvoa. Urtekramilla on monipuolisesti kaikkia kuivia erittäin laadukkaita ruoka-aineita, kuten täysjyväriisiä. Samoin pasta on ihan hyvä energianlähde silloin, kun se tehdään kokojyvästä eikä pelkästä vähäravinteisesta jyvän ytimestä.

Toki vehnän ravintosisältö on olennaisesti kaventunut jalostuksen myötä, joten paljon paljon ravintopitoisempaa ruokaa saat vaihtamalla vehnän kokonaan esimerkiksi spelttiin, kauraan tai rukiiseen. Esimerkiksi Mikrobios-merkiltä saa rukiista valmistettua makaroonia ja pastaa. Pastaa tehdään myös hampusta, speltistä ja kaurasta.

Kvinoa superruokaa

Valkoisen riisin voi korvata myös ravintorikkaalla kvinoalla, jota nykyään viljellään myös Suomessa. Luomukvinoaa ei kannata ostaa Meksikosta, sillä se tulee paikallista ruokavalion eriarvoistumista. Aiemmin kvinoa oli paikallista perusruokaa. Kun kvinoasta tuli superruoka maailmalla, sen hinta moninkertaistui niin, ettei köyhimmillä ole enää varaa siihen. Köyhät korvaavat terveellisen kvinoan köyhillä ja halvoilla amerikkalaisilla eineksillä.

On väliä mistä jauhoista pullat on leivottu

Ravintotietoinen jättää yleensä pullat ja herkut kokonaan syömättä. Se ei kuitenkaan ole välttämättömyys, sillä herkkuakin tekee joskus mieli. Herkun voi valmistaa niin, että se on oikeaa, ravitsevaa ruokaa eikä pelkkiä turhia hiilihydraatteja. Valkoisen vehnäjauhon voi korvata monella terveellisemmällä vaihtoehdolla: mantelijauholla, kookosjauholla, spelttijauholla, hamppujauholla, kaurajauholla... Urtekram on näihinkin erikoistunut, kannattaa katsoa merkin eri vaihtoehtoja jauhoista.

Kun herkku leivotaan voihin, kookosöljyyn tai muuhun laadukkaaseen rasvaan ja herkku makeutetaan kookospalmun sokerilla, hunajalla ja herkkuun lisätään esimerkiksi careb-jauhetta, chlorellaa, spirulinaa tai raakakaakaota, herkusta tulee oikea superfood, joka ravitsee paitsi mieltä myös kehoa monipuolisesti!

Siirry alkuun