Luontaistuotteet.com

Kuivalihat

7 tuotetta 1 kaupasta

Kuivalihasta muonaa retkille

Kuivaliha on lappalaisten perinneruokaa, jota alkaa löytyä myös kauppojen hyllyltä. Kuivalihaa suositaan sen säilyvyyden, ravinnepitoisuuden sekä keveyden vuoksi. Retkillä, vaelluksilla sekä nopean, mutta ravinteikkaan ruuan tarpeeseen kuivaliha on oiva apu. Siitä saa nopeasti energiaa ja voimaa. Kuivaliha tehdään poron, hirven tai naudanlihasta. Se on suosittua myös sen juoksi, että se säilyy kuivassa, eikä se vaadi jääkaappi säilytystä. 

Kuivalihan valmistus

Kuivalihan valmistaminen on aikaa vievää. Kuivaliha on kuitenkin ensimmäinen ihmisten keskuudessa säilyvä liha. Liha leikataan puolen kiloin pitkiksi könteiksi ja suolataan sekä kuivataan. Sen jälkeen se asetetaan ulos roikkumaan suojattuna, etteivät linnut ja muut eläimet voi tulla niihin. Kuivalihan tekeminen on tarkkaa hommaa, jotta se onnistuu kunnolla, sillä se on säästä kiinni. 

Kuivalihojen nousu

Kuivalihoja käyttävät niin urheilijat kuin muutkin esimerkiksi aterian korvikkeena tai ruuan lisukkeena. Esimerkiksi Beef Jerky on kuivalihaa, josta on saatavana runsaasti eri makuja eri maustein. Se on valmistettu nauhanlihasta ja mausteista. Se sisältää runsaasti proteiinia ja vähän hiilihydraatteja ja rasvaa. Se on oiva välipala miellyttävän koostumuksen ja siisteydenkin vuoksi. Beef Jerky sopii myös painonpudottajalle välipalaksi. Kuivalihat nousevat suosiossaan yhä enemmän ja enemmän juuri niiden hyvän ravintoarvon vuoksi sekä kätevyyden. Esimerkiksi hiihtoretkillä on ensiarvoisen tärkeää olla ravinteikasta ravintoa. Silloin kuivaliha on erinomainen vaihtoehto laittaa reppuun ja laukkuun. Se säilyy siellä myös pitkään, jos juuri sillä hetkellä ei olekaan sille käyttöä.

Siirry alkuun