Luontaistuotteet.com

Korvavahan poisto

2 tuotetta 1 kaupasta

Korvavahan poistaminen kotikonstein

Korvavaha, joka usein mielletään turhaksi ja epämiellyttäväksi, suojaa korvakäytäviä. Korvavahalla on sienten kasvua ehkäiseviä ja antibakteerisia ominaisuuksia, joten tällä keltaisella vahalla on todella tärkeä tehtävä. Korvavahaa kehittyy korvarauhasten erittämänä. Korvavahan poistaminen aktiivisesti itse puhdistaen ei kannata, ellei vaha aiheuta jotain ongelmia. Tällöin korvavahan poistoon on useita eri vaihtoehtoja, sillä jokainen joka on kokenut korvatulpan tietää, ettei se ole ollenkaan mukava seuralainen.

Korvakäytävässä liiallinen vaha tai korvatulppa, voivat aiheuttaa hyvin epämiellyttäviä oireita kuten inhottavia tuntemuksia, paineen tunnetta, kuulon heikkenemistä ja huimausta. Joskus oireina voi ilmaantua myös kipua ja vuotoa korvakäytävästä, jolloin korva on voinut tulehtua. Tällöin on syytä mennä lääkäriin. Usein liiallisen vahan määrän aiheuttaa rakenteellinen vika, korvatulppien tai kuulolaitteiden käyttö, runsas vahan erittyminen sekä vanupuikolla tehty korvakäytävän puhdistus epäonnistuessaan.

Usein kuvitellaan ja luullaan, että aktiivinen korvien puhdistaminen vanupuikolla on tarpeellista. Vanupuikolla korvien puhdistamista ei ammattilaisten mukaan suositella, sillä vanupuikko työntää korvavahaa entistäkin syvemmälle ja lisäksi myös tärykalvo saattaa vahingoittua.

Vesi yhtä tehokas kuin vahaa liuottavat aineet

Korvien tukkeutumisen itsehoitona voi kokeilla pelkällä vedellä tai suolavedellä huuhtelua. Tällöin apuna on voi käyttää apteekista saatavaa korvapumppua. Tutkimusten mukaan vesi ja suolavesi ovat ihan yhtä tehokkaita korvavahan hoidossa kuin vahaa liuottavat aineet. Apteekista saatavien tulppaa luottavien tippojen annetaan puolestaan vaikuttaa yön yli, minkä jälkeen korvaa huuhdellaan lämpimällä vedellä.

Apteekista on saatavilla myös erilaisia suihkeita ja tippoja, jotka auttavat korvavahan irtoamisessa. Tällainen suihke on erimerkiksi AUDISPRAY korvasuihke, joka sisältää merivesiliuosta. Merivesiliuos sulattaa nopeasti korvavahan ja puhdistaa korvan. Suihke poistaa korvista hellävaraisesti ylimääräiset korvavahat ja muut epäpuhtaudet. Korvasuihketta käytetään 2-3 kertaa viikossa. Jos kuitenkin korvavahaa erittyy erittäin paljon, voi tuotetta käyttää päivittäin. Suihkautuksen jälkeen on korvaa hyvä hieroa 5 sekuntia, jotta aine pääsee imeytymään korvaan. Audispray Junior on tarkoitettu yli 3-vuotiaille lapsille.

Yli 1-vuotiaille lapsille on puolestaan tarjolla esimerkiksi jojobaa sisältävä Otocur. Otocur on korvasuihke, joka toimii hoitoöljynä korvavahatulpan ehkäisyyn sekä poistoon. Hoitoöljyä säännöllisesti käytettynä se estää vahatulpan syntymisen ja ehkäisee lisäksi tulehduksen syntymistä. Otocur on suomalainen tuote. 

Siirry alkuun