Luontaistuotteet.com

Kookosvesi on luonnon oma urheilujuoma

Kookosvesi sisältää runsaasti luonnon omia vitamiineja ja kivennäisaineita. Siinä on sama elektrolyyttitasapaino kuin ihmisen veressä, joten se sopii erinomaisesti kovan urheilun jälkeen tai hellepäivinä nautittavaksi normaalin nestetasapainon saavuttamiseen.

Kookosvesi on nuorten, puolen vuoden ikäisten vihreiden kookospähkinöiden sisältämää nestettä, joka pullotetaan steriilisti välittömästi kookospähkinän avaamisen jälkeen. Useimmat kookosvesituotteet ovat luomuraaka-aineista tehtyjä, ilman säilöntäaineita tai lisäaineita pakattuja. Pidemmän säilyvyyden takaamiseksi tuotteeseen saatetaan lisätä hieman askorbiinihappoa eli C-vitamiinia.

Kookosvedessä kalsiumia yhtä paljon kuin maidossa

Kookosvesi sopii urheilu- ja janojuomaksi sekä on erinomainen myös pienten lasten juomaksi sen sisältämän lauriinin vuoksi. Lauriinia on myös äidinmaidossa.

Kookosvesi on todella hyvä lisä maidottomille ja laktoosittomille, sillä kookovesi sisältää yhtä paljon kalsiumia kuin maito. Se sisältää myös muita kivennäis- ja hivenaineita, vitamiineja ja aminohappoja. Kaiken hyvän lisäksi siinä ei ole yhtään kolesterolia ja hyvin vähän kaloreita, joten se sopii myös laihduttajien ruokavalioon.

Kookosvettä luomuna

Kookosvettä myydään tetroissa tai pienissä muovipulloissa, joista se on kätevä nauttia ja ottaa mukaan hellepäivinä. Kookosvettä on useilla eri merkeillä ja valmistajilla: Chi, Dr. Martins, Kulau, Cocowell, Fast Coconut, Big Tree Farms, Vita Coco, Witsenburg... Kookosvettä saa myös maustettuna ja höystettynä esimerkiksi ananaksella tai aloe veralla. Lähes kaikki myytävä kookosvesi on luomua ja täysin puhtaista raaka-aineista tehtyä.

Siirry alkuun