Luontaistuotteet.com

Kookosöljy on luonnollinen jokapaikan kosteuttaja

On sanottu, että nainen ei tarvitse muuta rasvaa kuin kolme purkkia kookosöljyä: yhden keittiöön, yhden kylpyhuoneeseen, yhden makuuhuoneeseen.

Kookosöljy onkin erittäin monikäyttöinen luonnollinen öljy, joka sopii myös kuumentamiseen. Ruuanlaitossa se sopii hyvin paistamiseen, mutta myös leivonnassa se toimii eikä pelkästään hyvän makunsa vuoksi. 

Kylmäpuristetussa kookosöljyssä valmistusmenetelmän ansiosta kookosöljyn luonnolliset ravintoaineet sekä aromit on saatu säilymään parhaalla mahdollisella tavalla. Neitsytkookosöljy sisältää runsaasti keskipitkäketjuisia rasvahappoja. Kookosöljy on ollut päiväntasaajalla yksi tärkeimpiä energianlähteitä tuhansia vuosia.

Kookosöljy on kiinteä alle 25 asteessa, joten sen säilytyspaikka kannattaa valita sen mukaan haluaako sitä käyttää kiinteänä ja öljymäisenä. 

Kookosöljy kosmetiikkatuotteena

Kookosöljy on niin monipuolinen kosmetiikkatuote, että oikeastaan nainen ei tarvitse muuta rasvaa. Se sopii kasvo- ja vartalovoiteeksi, sen ihanan pehmentävä vaikutus on sopiva sekä aamulla että illalla. Se toimii myös puhdistustuotteena, koska sen antibakteerinen puhdistava vaikutus imee epäpuhtauksia ihosta. Siitä voi tehdä kasvonaamion, sillä voi kovettaa kynnet ja pehmentää kantapäät ja sitä voi käyttää huulivoiteena. Käsivoiteena se on ihanteellinen, sillä se pehmentää ihon hetkessä.

Kookosöljy makuuhuoneessa

Kookosöljy on hyvä lisä myös makuuhuoneen perusvarustukseen. Se on hyvä hierontaöljy ja erinomainen liukaste. Monien kokemusten mukaan se on öljyisyydessään paljon parempi liukaste kuin mikään keinotekoinen ja synteettinen valmiste. Antibakteerisuudellaan se hoitaa samalla myös herkkiä limakalvoja. Hiivasienen hoidossakin on havaittu hyviä tuloksia kookosöljyllä.

Kookosöljy sopii myös hiustenhoitotuotteena, sillä se hoitaa päänahkaa, mikäli sen levittää päänahalle naamioksi esimerkiksi saunassa. Sitä voi sivellä hiusten latvoihin, jolloin niihin tulee vahvuutta ja kiiltoa. Kookosöljy poistaa sähköisyyttä hiuksista.

Kookosöljy energiantankkauksessa

Kookosöljyssä on runsaasti hyviä pitkäketjuisia rasvahappoja, joita ihmisen elimistö tarvitsee oikeastaan joka paikassa. Tarvitsemme ravinnosta rasvaa, mutta juuri hyvänlaatuista rasvaa mieluiten. Siksi kookosöljy on hyvä lisä ruuanlaitossa korvaamaan esimerkiksi voi.

Urheilijoiden on myös tärkeää saada tarpeeksi rasvaa. Siksi kookosöljy sopii hyvin energiantankkaukseen treenipäivinä. Sitä voi sekoittaa myös smoothien joukkoon.

Laihduttajat ovat viime vuosina heränneet myös käyttämään kookosöljyä. On olemassa jopa ihan kookosöljyllä tehtyjä dieettejä.

Siirry alkuun