Luontaistuotteet.com

Kollageeni on ihon tärkein proteiini

Kollageeni on tukikudoksen yleisin proteiini, jota esiintyy mm. luustossa, rustossa, jänteissä, ihossa sekä elinten ympärillä. Jopa 40 % elimistön proteiineista on kollageenia, ja kollageenit ovatkin kehon yleisimpiä proteiineja. Kollageenin tehtävä on antaa tukea ja lujuutta kudoksille.

Nuoresta ja terveestä ihosta jopa 75 % on kollageenia. Kollageenin tärkeys korostuukin nimenomaan ihonhoidossa, sillä sen puute aiheuttaa ihon ikääntymistä. Kollageenin vähyys voi aiheuttaa myös mustelmaherkkyyttä, haavojen parantumisen hidastumista, limakalvojen kunnon heikkenemistä sekä nivelongelmia.

Keho tuottaa itse kollageenia normaalisti C-vitamiinin avulla 25 ikävuoteen asti, jolloin sen tuotanto vähenee huomattavasti. Siksi yli 25-vuotiaille suositellaankin kollageenilisiä, joita valmistetaan joko eläinkollageenina tai kalakollageenina. Näistä kalakollageeni on huomattavasti suositumpi ja toimivampi.

Säilytä ihon elinvoimaisuus kollageenilisän avulla

Kollageenilisä rakentaa ja kosteuttaa ihoa ja saa sen näyttämään kiinteämmältä, sileämmältä ja kimmoisammalta. Se vähentää ryppyjä, juonteita, veltostunutta ihoa, couperosaa sekä pigmenttiläiskiä. Ihon lisäksi se säilyttää hiukset ja kynnet vahvoina ja elinvoimaisina.

Kollageeni ravintolisiin on usein lisätty myös muita ainesosia, esimerkiksi Puhdas+ kollageeni sisältää myös tyrnimarjaa. Riittävästä C-vitamiinin saannista kannattaakin huolehtia, sillä C-vitamiini edesauttaa huomattavasti kollageenin muodostumista.

Siirry alkuun