Luontaistuotteet.com

Kipuvoiteet ja -suihkeet lievittävät lihaskipuja

Suomalainen sitkeys ei aina kannata särkyä potiesa. Voimakas kipu nimittäin saattaa hidastaa paranemista jo sinällään, sekä laskea mielialaa, mikä hidastaa paranemista entisestään.

Kipuvoiteet ja -suihkeet ovat hyvä vaihtoehto tavallisille särkylääkkeille. Ne sopivat erinomaisesti varsinkin niille, joiden vatsa ei kestä tavallisia tulehduskipulääkkeitä tai kaikille, jotka eivät mielellään ota lääkkeitä suun kautta. Kipuvoiteet ja -suihkeet aiheuttavat vähemmän haittavaikutuksia kuin suun kautta annosteltavat tulehduskipulääkkeet. 

Mentoli viilentää 

Monelle on tuttu mentolin viilentävä vaikutus. Mentoli siirtää huomiota pois kivusta tai muusta ärsytyksestä. Useissa kipuvoiteissa juuri mentoli on vaikuttava aine. Se on turvallinen aine, joka aiheuttaa miellyttävän kipua lievittävän tuntemuksen, mutta ei vaikuta tautalla olevaan tulehdukseen. 

Lihassärkyä, tulehtuneita lihaksia ja niveliä voi hoitaa myös muilla kylmägeeleillä. Erilaisia kylmägeelejä, kuten Icepoweria, on laajasti saatavilla eri kaupoissa ja apteekeissa. Ne rentouttavat kipeitä lihaksia ja lievittävät kipua. 

Kipu pois turvallisesti

Useat kipuvoiteet voivat sisältää ibuprofeiinia, diklofenaakkia, ketoprofeiinia tai piroksikaamia. Tutut aineet lievittävät tulehdusta turvallisesti ja tehokkaasti. Iholle levitettävien kipulääkkeiden on todettu olevan tehokkaampia kuin lumelääkitys. Kipuvoiteet sopivat hoitamaan esimerkiksi nyrjähdyksiä, venähdyksiä, liikarasituksia tai urheiluvammoja. 

Kipuvoiteita on esimerkiksi Voltaren Emulgel, joka sopii lihaskipujen lyhytaikaiseen paikallishoitoon. Felden geeli sopii lihasten, nivelten ja jänteiden tulehdus- ja kiputilojen hoitoon, vaikkapa nivelrikkoon, lihasperäisiin vaivoihin, jänne- tai jännetuppitulehduksiin, ristiselkäkipuihin ynnä muihin. Mobilat on monelle tuttu kipuvoide. Sen kudoksiin imeytyvät lääkeaineet vähentävät tulehdusta ja samalla lievittävät kipua. Mobilatia voi käyttää sekä akuutteihin että kroonisiin vaivoihin. 

Kipulääkkeitä voi saada myös suihkutettavina. Esimerkiksi Eeze Spray gel on sumutettava tulehduskipulääke, jota käytetään lihas- ja nivelvammoista johtuvan kivun ja tulehduksen lyhytaikaiseen hoitoon. 

 
Siirry alkuun