Luontaistuotteet.com

Juomajauheet kipuun ja vilustumisoireisiin

Lämmin juoma tuntuu ja maistuu ihanalta kuumeisena ja vilustuneena. Se myös auttaa oireisiin, varsinkin jos juoma sisältää särkylääkettä, antioksidantteja tai oireita helpottavia yrttejä.

Isoäidin lämmin mustaherukkamehu tai mustikkasoppa maistuivat ihanalle ja virkistivät lapsena kuumeessa ja flunssassa. Nykyäänkin mustaherukkamehua kannattaa toki nauttia, sillä se sisältää runsaasti C-vitamiinia. Mustaherukkamehuvalmisteita on myös saatavilla flunssan oireita helpottamaan.

Panadol hot ja Finrexin

Nykyään apteekeista saa ihania lämpimiin juomiin tarkoitettuja jauhesekoituksia, joissa on samassa lääke kipuun ja särkyyn sekä lisättyä C-vitamiinia ja kofeiinia. Panadol Hot -juomajauhe sisältää parasetamolia sekä C-vitamiinia, se on mustaherukkamehupohjainen, mutta siinä on lisäksi myös väriaineita ja makeutusainetta. Juomajauhetta voi antaa yli 4-vuotiaille lapsille.

Finrexiniä on useita eri makuja, kuten sitruuna, eukalyptus ja mustaherukka. Finrexinin vaikuttavana aineena on asetyylisalisyylihappo, joka laskee kuumetta ja lievittää kipua. Lisäksi jauheessa on virkistävää kofeiinia. Juomaa ei suositella alle 16-vuotiaille, sillä lapsilla asetyylisalisyylihappo saattaa laukaista harvinaisen, mutta hengenvaarallisen Reyen oireyhtymän joidenkin virusinfektioiden yhteydessä.

Luontaistuotepohjaiset juomat kipuun ja vilustumisoireisiin

Lämpimiä, vilustumisoireita helpottavia juomia voi tehdä myös itse, ilman lisäaineita ja täysin luonnollisista raaka-aineista. Perinteisesti on käytetty flunssan oireiden lievittämiseen tuttuja joulumausteita, inkivääriä, kanelia ja neilikkaa, joista voi keittää vahvaa teetä. Näistä voi keittää myös maustejuomaa mustaherukkamehun kanssa; glögi onkin alunperin ollut vahva lääkejuoma.

Inkivääriteehen voi lisäksi laittaa kotimaisia yrttejä tai yrttitippoja, kuten siankärsämöä, nokkosta, kamomillaa ja laventelia. Timjamia on myös käytetty flunssan oireisiin. Hunajaa kannattaa ottaa erikseen, sillä kuumassa teessä suurin osa sen vaikuttavista aineista häviää. Yrttejä voi myös nauttia eteerisinä öljyinä tuoksulampuissa tai hauteina jalkakylvyssä.

Siirry alkuun