Luontaistuotteet.com

Kivun ja säryn hoito

Kipuun ja särkyyn on tänä päivänä tehokkaita lääkkeitä, joten kovin kovaa särkyä ei turhaan kannata kärsiä. Voimakas jatkuva kipu saattaa hidastaa paranemista ja laskea olennaisesti mielialaa ja siten verotaa paranemishalua. Toisaalta liikaa lääkitystä ja turhaa lääkitystä kannattaa välttää, sillä kipulääkkeet kuitenkin kuormittavat elimistöä. Kannattaa muistaa, että hyvin monenlaista särkyä voi hoitaa kohdennetusti, muutenkin kuin kipulääkkeillä.

Erilaisen kivun ja säryn hoitoon napataan usein ensimmäisenä särkylääke, jonka vaikuttavana aineena on yleensä paracetamol tai ibuprofeeni. Esimerkiksi tutut ibuprofeenit, Burana, Ibumax, Ibusal, auttavat tehokkaasti erilaisiin särkyihin: lihas- ja nivelsärkyihin, kuukautiskipuihin, hammaskipuihin, kuumeeseen, päänsärkyyn... Tulehduskipulääkettä lääkäri määrää myös pitkittyneeseen lihassärkyyn, sillä viiden päivän kuuri saattaa katkaista lihastulehduksen ja auttaa siten paranemisen tielle. 

Erilaiset kipulääkkeet ovat kuitenkin vain väliaikainen ratkaisu, sillä niitä ei saa nauttia pitkäkestoisesti. Ibuprofeenia ei myöskään suositella otettavaksi raskaana ja imettäessä, eikä sitä suositella pienille lapsille. Siksi myös muita kivunlievityskeinoja on syytä kokeilla ja opetella.

Luonnonmukaiset kivunhoitokeinot

Jo antiikin aikana tulehdustiloista johtuvia särkyjä osattiin hoitaa tietyn pajun kuoresta uutetulla lääkkeellä, jossa oli luonnon omia antibiootteja. Luonnon kasveissa on paljon samoja ainesosia, joita käytetään nykyään lääketieteessä. Siksi myös varsinkin lievempien särkyjen hoidossa ja pitkittyneissä säryissä kannattaa alkaa kokeilla myös luonnonlääkintäkeinoja, jotka eivät kuormita elimistöä ja altista muille sairauksille sillä tavalla kuin kemialliset lääkkeet.

Frantsilalla on yrttiuutteita, jotka auttavat erilaisiin vaivoihin. Frantsilan tuotteisiin kannattaa siis perehtyä ihan erikseen. Fitnesstukussa taas myydään erilaisia luonnontuotteita särkevien lihasten ja nivelten hoitoon. Esimerkiksi Devil's Claw sisältää harpagoa, joka on vanha afrikkalainen juuri. Sitä on käytetty tulehtuneiden nivelten ja lihasten hoitoon.

Lihassärkyjen hoito

Tulehtuneiden lihasten ja nivelten hoitoon on paljon tuotteita niin apteekeissa kuin luontaistuotekaupoissa. Erilaiset kylmägeelit, esimerkiksi Icepower, rentouttavat tehokkasti kireitä lihaksia ja lievittävät kipua. Jotkut kylmägeelit, kuten Perkinsdol ja Frantsilan Carmolis kipugeeli, sisältävät lisäksi yrttejä, jotka auttavat imeytymällä ihon läpi.

Lihaksia voi auttaa palautumaan nopeammin urheilusuorituksesta Cissus Quadrangularis –uutetta sisältävällä Cissus-valmisteella. Ravintolisä auttaa lihaksia palautumaan ja polttaa luonnollisesti rasvaa. Se on hyvä lisäaineeton ja luonnonllinen lisä esimerkiksi aktiivisesti liikkuvalle laihduttajalle.

Siirry alkuun