Luontaistuotteet.com

Kaseiini on hitaasti vaikuttava proteiini

Kaseiini on proteiini, joka esiintyy maidossa luonnostaan. Maidon proteiineja on tutkittu paljon, ja niillä on todettu olevan korkea biologinen arvo, joten sen sisältämiä proteiineja pidetään todella laadukkaina. Suurin osa maidon proteiineista on nimenomaan kaseiinia. Myös maitotuotteiden, kuten rahkan proteiinit, ovat lähinnä kaseiineja. Lisäksi maidossa on nopeasti vaikuttavaa heraproteiinia.

Proteiini maksimoi lihaskasvun

Tutkimuksissa on useaan kertaan todettu, että treenin jälkeen nautittu proteiinipitoinen palautusjuoma nopeuttaa palautumista suorituksesta ja maksimoi lihastenkasvun. Proteiini pysäyttää lihaksissa treenin jälkeen tapahtuvan katabolian eli hajoamisen, ja käynnistää lihasten rakentamisen, eli anabolian. Laihduttaessa riittävä proteiininsaanti on tärkeää lihasten säilymisen kannalta.

Urheilijalle proteiinia suositellaan syötäväksi 1,2-2 grammaa painokiloa kohden päivässä, ja jos halajaa rakentaa lihasta, täytyy proteiinia saada ainakin 1,5 g painokiloa kohti.

Kaseiini sopii yöproteiiniksi

Kun treenataan kovaa ja tavoitteena kasvattaa lihasmassaa, tulee huomioida aika myös treenien ja ruokailujen ulkopuolella. Yöaika on tärkeää palautumisen ja lihasten kannalta, sillä lihas kasvaa levossa.

Toisinkuin heraproteiini, kaseiini on hidas proteiini, joka imeytyy lihaksistoon pitkän ajan kuluessa. Siksi kaseiini sopii hyvin illalla nautittavaksi, jotta lihakset saavat tärkeitä aminohappoja yön aika niin, että palautuminen treenistä on mahdollisimman nopeaa. Kaseiini on antikatabolinen, eli se ehkäisee lihasproteiinien hajoamista.

Kaseiinin hidas hajoaminen johtuu siitä, että ph-herklkänä se muodostaa vatsassa hyytelön, jolloin aminohappojen hajoaminen kestää pitkään. Kun aminohappoja imeytyy hitaasti ja pitkään, on lihasten edellytykset palautumiselle ja lihaskasvulle erinomaiset.

Pidä nälkä loitolla kaseiinin avulla

Kaseiini pitää hyvin kylläisyyden tunnetta, sillä sen koostumus on kermaisempi kuin kaverinsa heraproteiinin. Siksi se sopii erinomaisesti vaikkapa laihduttajalle välipalaksi.

Moniin kaseiiniproteiinijauheisiin on lisätty myös treenaajalle tarpeellisia hivenaineita, kuten sinkkiä ja magnesiumia. Nämä kaksi edistävät proteiinisynteesiä ja lihasten toimintaa. Kaseiinia suositellaan nautittavaksi noin 30 grammaa kerrallaan, kerran tai kahdesti päivässä.

Siirry alkuun