Luontaistuotteet.com
Valitse kategoria
Valitse tuotemerkki
X
A.Vogel
Biokia
Biomed
Greenfinns
Superfruit
Tohtori Tolonen
Urtekram
Valioravinto
Hinta
Valitse väri
X
Valitse kauppa
X
Aminopörssi
Hyvinvoinnin Tavaratalo
Shopping4net
Poista kaikki suodattimet

Karpalo

10 tuotetta 3 kaupasta

Karpalo on kotimainen terveyspommi

Karpalo on ihanan kirpeä, puolukoiden sukuun kuuluva marja, joka poimitaan vasta syys-lokakuussa. Sen jalo maku tuo oman särmänsä esimerkiksi jälkiruokiin, juomiin tai riistaruokiin. Maku on parhaimmillaan ensimmäisten pakkasten jälkeen.

Karpaloa on alettu tutkia enemmän vasta viime vuosina, ja esiin onkin noussut runsaasti erilaisia terveysvaikutuksia. Suuri osa karpalon tehosta liittyy siihen, että se pystyy estämään tulehdusta. Karpaloinnostuksen myötä tätä onkin alettu lisätä erilaisiin luontaistuotteisiin, elintarvikkeisiin ja juomiin.

Karpalo ehkäisee tulehdusta

Karpalo sisältää runsaasti A-vitamiinin esiastetta beetakaroteenia, rautaa, flavonoideja, rautaa ja C-vitamiineja. Sen siemenissä on lisäksi elimistölle hyödyllisiä omega 3- ja omega 6 – rasvahappoja. Vitamiini-, kivennäis- ja hivenainepitoisuuksiltaan karpalo on hyvin paljon puolukan kaltainen.

Karpalouutteella on merkittäviä terveydellisiä hyötyjä. Se vaimentaa tehokkaasti tulehdusta, minkä ansiosta se voi ehkäistä ja hidastaa useita kroonisia sairauksia, kuten sydän- ja verisuonitauteja, hammasmätää, diabetesta ja jopa syöpää. Lisäksi karpalo suojaa sydäntä parantaen valtiomoiden joustavuutta. Karpalolla on myös kyky poistaa elimistöstä myrkkyjä. Tuledusta estävä vaikutus toimii myös suussa: karpalo voi ehkäistä kariesta ja parantaa ienten terveyttä. Perinteisesti karpaloa on käytetty myös lasten suusammaksen hoitoon.

Karpalon sisältämät flavonoidit hillitsevät allergisia reaktioita. Kasviestrogeenit taas voivat lievittää naisten hormoniperäisiä vaivoja, kuten vaihdevuosioireita, sekä ehkäistä hormoniperäisiä syöpiä, kuten rintasyöpää.

Myös ruoansulatus kiittää karpalon käyttäjää. Karpalo esimerkiksi estää haitallisen helikobakteerin, salmonella- ja listeriabakteerien kasvua vahingoittamatta hyödyllisiä maitohappobakteereja.

Perinteinen lääke virtsatievaivoihin

Karpaloa on käytetty pitkään hoitamaan etenkin virtsatietulehduksia. Tähän tarkoitukseen karpalo toimiikin erinomaisesti, ja sitä käytetään yhä enenevissä määrin hoitamaan tulehduksia. Karpalouutteen on havaittu ehkäisevän virtsatietulehduksen uusimista yhtä tehokkaasti kuin antibiootin.

Karpaloa on käytetty perinteisesti rohtona lasten suusammakseen, happovaivoihin, ripuliin ja keripukkiin. Karpalon sisältämät fenoliset yhdisteet tuhoavat bakteereja ja estävät niitä kiinnittymästä limakalvojen soluihin. Niiden sisältämät antioksidantit estävät kolesterolin hapettumista. Lisäksi karpalo parantaa maksan kykyä poistaa huonoa kolesterolia.

Siirry alkuun