Luontaistuotteet.com

Kaakao, kahvi ja pakurikahvi luontaistuotekaupoista

Kaakao ja kahvi voivat olla paitsi erinomaisia päivän virkistäjiä ja herkkujuomia myös oikeita terveyspommeja - oikein nautittuna. Jos näitä lipittää pitkin päivää, voi olla varma ettei se ole terveellistä. Kohtuudella nautittuna molemmista saa kyllä paljon terveshyötyjä irti.

Kahvi - hyvä vai paha?

Kahvin haitoista ja hyödyistä kiistellään jatkuvasti. Pahimmat kahvin vastustajat pitävät kahvia kaikkien sairauksian takana. On tietysti varmaa, että runsas kahvin nauttiminen pitkin päivää ei tee elimistölle hyvää. Kahvin kofeiini piristää, ja oikein herkällä se pistää suorastaan ylikierroksille. Kahvi runsaasti nautittuna nostaa kolesterolia, altistaa sydän ja verisuonitaudeille sekä aiheuttaa mahahaavaa. Vaalean suodantinkahvin ph on noin 4,9, joten sitä kannattaa nauttia erittäin kohtuudella. Tumma espressokahvi on mahalle hieman lempeämpi vaihtoehto, sillä sen ph on 5,6.

Uusimpien tutkimusten mukaan kohtuullinen määrä kahvia sen sijaan tekee elimistöllemme hyvää. Kohtuullinen määrä on pari kuppia hyvää, sopivan vahvaa kahvia. Esimerkiksi Clipperin tai Simon Leveltin luomukahvi tummana paahtona, pressopannulla tai vaikka suodatinkeittimellä keitettynä maistuu ihanalta ja virkistää kehoa ja mieltä.

Kahvin terveysvaikutuksia ovat mm.

  • parantaa muistia
  • lievittää parkinssonin taudin ja Alzheimerintaudin oireita
  • edistää vatsan toimintaa
  • kohentaa mielialaa
  • lisää keskittymiskykyä
  • parantaa vastustuskykyä, sillä kahvi sisältää aineita, flavonoideja ja polyfenoleita, jotka lisäävät veren punasolujen ja plasman antioksidanttiaktiivisuutta juoman nauttimisen jälkeen

Pakuritee ja pakurikahvi ovat oikea terveyspommi

Pakurista on puhuttu kohisten jo viimeiset kymmenen vuotta. Todellisuudessa se on suomalaislle tuttu jopa tuhansien vuosien takaa, sillä sillä mustalla koivuissa kasvavalla käävällä on hoidettu vaivaa kuin vaivaa vuosien ajan. Sitä on käytetty syövän hoitoon ja ehkäisyyn, mahahaavaan, iho-oireisiin, väsymykseen, haavoihin, psoriasikseen, keskittymiskykyyn, mielialaan....

Pakurissa on erittäin paljon vaikuttavia aineita, vitamiineista ja kivennäisaineista fenoleihin, steroleihin ja hiilihydraatteihin.

Pakuri on siitä helppo superfood, että sitä saa kuumentaa ja lämmittää vaikka kuinka paljon, sen sisältämät ravintoaineet eivät kuumennuksessa häviä. Siksi se on erinomainen lisä kuumiin juomiin, kuten teehen ja kaakaoon. Living Earthilla on valmis pakurikahvijauhe, mutta pakuria voi ihan itsekin lisätä esimerkiksi suodantinkahvin joukkoon.

Kaakaosta herkkua ja terveyttä

Ruokakaupan vaaleat kaakaojauheet ovat käytännössä sokeria, eikä niissä ole oikeastaan jäljellä mitään kaakaon uskomattomista terveysvaikutuksista. Kaakao kun on alun perin yksi maailman monipuolisimmista ja ravintorikkaimmista raaka-aineista! Esimerkiksi antioksidantteja se sisältää jopa kymmenkertaisesti sen mitä meidän supermarjamme mustikka!

Terveyshyötyjen lisäksi kaakao on maukasta ja herkullista. Se kuitenkin kannattaa nauttia herkkuna sellaisessa muodossa, että sen monipuoliset ja hyvät ravintoaineet pääsevät perille elimistösi käytettäväksi. Luontaistuotekaupoissa on monenlaisia kaakaojauheita, jotka ovat tummia ja maukkaita ja liukenevat helposti haaleampaankin nesteeseen. Kaakaon ravintoarvot nimittäin alkavat hävitä jo 45 asteessa.

Esimerkiksi Cocoan tumma ja tulinen Creen & Black kaakaojauhe on oiva herkku lapsiperheeseenkin, samoin CocoVin tai Puhdistamon luomukaakaojauhe.

Siirry alkuun