Luontaistuotteet.com

Taltuta tulehdus juurten avulla

Viime aikoina Suomessakin on puhuttu runsaasti kroonisesta matala-asteisesta tulehduksesta. Matala-asteiseen tulehdukseen kiinteästi liittyvän hapetustressin onkin havaittu yhdistyvän lähes kaikkien sairauksien syntymiseen ja puhkeamiseen.

Matala-asteinen tulehdus voi jyllätä ihmisessä vuosikausia ilman että sitä juuri huomaa. Tulokset voivat ilmaantua yhtäkkiä esimerkiksi syövän merkeissä. Matala-asteinen tulehdus liittyy kiinteästi elintapoihimme, etenkin ravintoon, liikuntaan ja stressiin.

Matala-asteiseen tulehdukseen vaikuttaa eniten ruokavalio. Sitä pystyy taltuttamaan antioksidanttipitoisella, kasvispitoisella, puhtaalla ja laadukkaalla ruokavaliolla. Erinomaisia matala-asteisen tulehduksen tukahduttajia ovat juuret, varsinkin kurkuma ja maa-artisokka.

Kurkuma ehkäisee syöpää

Kurkuma on ikivanha, etenkin Intiassa suosittu rohdoskasvi, jota käytetään runsaasti mausteena jo länsimaissakin. Sen erinomaisia lääkinnällisiä ominaisuuksia on tutkittu viime aikoina ahkerasti. Tutkimuksissa on todettu, että kurkumalla on kyky estää ja hoitaa monenlaisia syöpiä aina suolistosyövästä melanoomaan.

Lisäksi kurkuma on loistava, luonnollinen tulehduskipulääke, joka auttaa flunssaan, kipuihin ja vatsavaivoihin. Sen suuri antioksidanttipitoisuus suojaa kehua viruksilta ja bakteereilta. Syövän lisäksi kurkuma ehkäisee erilaisia tulehduksia, Alzheimerin tautia, masennusta ja erilaisia bakteeri- ja virustauteja. Lisäksi se hoitaa sydäntä, ihoa, niveliä, aivoja, maksaa ja suolistoa mm. ehkäisten ja parantaen matala-asteista tulehdusta.

Kurkuman loistavat ominaisuudet tulevat kurkumiinista, joka on eräs eteerinen öljy. Kokonaisuudessaan kurkuman antioksidanttisilla, antikarsinogeenisillä ja tulehdusta vähentävillä aineilla on loistava vaikutus hyvinvointiin.

Kurkumaa kannattaa syödä päivittäin 1-2 g, ja se tulee nauttia aina mustapippurin kanssa, sillä mustapippuri tehostaa sen imetymistä huomattavasti.

Maa-artisokka hoitaa terveyttä lempeästi

Maa-artisokka kuuluu niihin ruokiin, joita laihduttajan kannattaa ehdottomasti syödä. Aromikas artisokka hillitsee makeanhimoa, pitää kylläisenä pitkään ja pitää aineenvaihdunnan vauhdissa.

Lisäksi artisokka on erinomainen vatsalle ja suoliston hyvinvoinnille. Se sisältää runsaasti inuliinia, joka on prebiootti. Prebiootit taas hoitavat suoliston hyviä bakteereja eli probiootteja. Probioottien määrä ja hyvinvointi vaikuttavat keskeisesti suoliston hyvinvointiin ja näin myös kokonaishyvinvointiin. Ne ovat merkittävä matala-asteisen tulehduksen poistaja.

Suoliston lisäksi maa-artisokka hoitaa maksaa ja munuaisia, sillä se stimuloi maksan solujen uudistumista. Sillä on myös antioksidantiivinen vaikutus, ja näin se estää kolesterolin hapettumista. Artisokka sisältää runsaasti terveydelle hyvää tekeviä vitamiineja, antioksidantteja ja hivenaineita, esimerkiksi C-vitamiinia, kaliumia, B-vitamiineja, sinkkiä ja beetakaroteenia.


 

Siirry alkuun