Capsicum Alfaplex H 86 FIN, dcg
28,00€
Proscin Alfaplex H 31 FIN, dcg
28,00€
Coffea Alfaplex H 111 FIN, dcg
28,00€
Fluin Alfaplex H 14 FIN, dcg
28,00€
Lymosin Bioplex H 9 FIN, dcg
28,00€
Tostin Alfaplex H 77 FIN, dcg
28,00€
Valitse kategoria
Poista kaikki suodattimet

Homeopaattiset yhdistelmävalmisteet

21 tuotetta 1 kaupasta

Homeopaattiset yhdistelmävalmisteet yleisimpiin sairauksiin

Joidenkin homeopaattisten asiantuntijoiden mukaan homeopaattiset yhdistelmävalmisteet eivät ole homeopaattisia oikeastaan ollenkaan, sillä homeopaattinen tarkoittaa nimeomaan tietyn potilaan oireen mukaista yksilöllistä lääkeainetta ja hoitoa. Yhdistelmävalmisteet on yhdistelty ajatellen yleisimpiä sairauksia ja niihin liittyviä oireita, ei potilaiden oireita.

Nykyään tällaisia yhdistelmävalmisteita on tehty lähes lähes kaikkiin vaivoihin, kuten: astma, allerginen nuha, vaihdevuodet, kuukautisvaivat, valkovuoto, hampaat, ripuli, ummetus, liika-happoisuus, laihtuminen, ruokahalu, kasvun edistäjä, sydän, flunssa, hiusten lähtö, syylät, valkopälvi, ihottuma, verenpaine, muisti, munuaiskivet, keltaisuus, tai jopa homeopaattiset saippuat ja hammastahnat.

Miksi yhdistelmävalmisteet eivät ole toimivia?

Homeopatia perustuu siihen, että hoidetaan juuri tiettyä oiretta juuri siihen sopivalla lääkkeellä, mahdollisimman pienellä potenssilla (eli laimennuksella) ja mahdollisimman pienellä määrällä päivässä. Ideana on, että lääkeaineen energia käynnistää kehon puolustusmekanismin ja pistää elimistön toimimaan ja korjaamaan oire ja sairaus.

Yhdistelmävalmisteet on kehitetty eri oireita varten, niissä on useita eri homeopaattisia vaikuttavia aineita. Koska yksilölliset oireet ovat äärimmäiset harvoin samat eri ihmisillä, yhdistelmävalmisteet tehoavat harvoille. Niissä on vielä sekin huono puoli, että vaikka yksi aine yhdistelmävalmisteesta olisi sopiva, muut sen aineet saattavat häiritä tehoavan aineen vaikutusta.

Milloin yhdistelmävalmistetta kannattaa käyttää?

Voit kokeilla oireisiisi sopivaa homeopaattista yhdistelmävalmistetta silloin, kun et pääse homeopaatin vastaanotolle ja haluat kuitenkin testata niitä. Hyvällä tuurilla siitä saattaa olla sinulle hyötyä. Homeopaattisiin valmisteisiin kuuluu, että sen tulee tehota heti, puolessa tunnissa. Mikäli aine ei tehoa, valmiste on sinulle tehoton. Voit kokeilla valmistetta pari kertaa eri annoksin, mutta mikäli aine ei ala tehota oireisiin, lopeta valmisteen käyttö, sillä se ei toimi sinulle. Tällöin hakeudu homeopaatin vastaanotolle, hän määrää sinulle juuri sinun oireiden mukaisen lääkkeen.

Muista että yhdistelmävalmisteet voivat parhaimmillaankin vain lievittää vaivaa, mutta ne eivät hoida sitä pois. Vaivan hoitaa pois vain sellainen valmiste, joka on juuri siihen vaivaan ja oireeseen tarkoitettu.

Homeopaattiset yhdistelmävalmisteet on kehitetty jotta homeopaattisia aineita olisi helpompi käyttää. Oikeastaan ne eivät kuitenkaan ole edes homeopaattisia, koska niitä ei voi käyttää homeopatian idean mukaisesti.

Siirry alkuun