Luontaistuotteet.com

Homeopatia stimuloi elimistöä parantumaan

Homeopatia on 200 vuotta vanha hoitosuuntaus, jonka avulla voidaan hoitaa kaikkia vaivoja, kirurgiaa lukuunottamatta. Homeopaattisia tuotteita voi käyttää yhtä aikaa lääkkeiden kanssa, homeopatiaa käytetäänkin usein perinteisen lääketieteen rinnalla esimerkiksi leikkauksesta toipumiseen.

Homeopaattisten lääkeaineiden vaikutusta lieventää kahvi, minttu (myös hammastahnassa), voimakkaat parta- ja hajuvedet sekä voimakkaat mausteet, joten näytä tulee välttää homeopaattisten lääkkeiden nauttimisen aikana.

Homeopaattisen lääkeaineen valinta

Homeopatia perustuu samankaltaisuuden lakiin, eli oiretta hoidetaan mahdollisimman tarkasti lääkeaineen määrittelemän oirekuvan mukaisesti. Eli mikä terveellä saattaisi aiheuttaa sairautta, se saa sairaan parantumaan. Homeopaattiset lääkeaineet toimivatkin "energiatasolla" ja ne stimuloivat elimistön omia puolustusmekanismeja toimimaan.

Homeopaattisen lääkeaineen valinta ei ole helppoa varsinkaan netissä. Mikäli käytät homeopaattisia ensimmäistä kertaa, kannattaa käydä homeopaatin vastaanotolla ensin tai jos se ei ole mahdollista, kysyä asiantuntijalta puhelimessa tai sähköisesti. Esimerkiksi Hyvinvoinnin tavaratalosta voi kysyä neuvoa talon omalta homeopaatilta.

Kirjaimet ja numerot lääkeaineen perässä tarkoittavat sekoitussuhdetta. Esimerkiksi D-sekoitus on laimennettu 1:10 ja C 1:100. Homeopaattisissa valmisteissa ei ole alkuperäistä ainetta jäljellä oikeastaan kokonaista molekyyliäkään, mutta silti lääkeaineen teho on oikeastaan kovempi mitä laimeampi sekoitus on. Alkuperäisiä vaikuttavia aineita otetaan mineraaleista, kasveista, yrteistä, eläimistä, esimerkiksi mehiläisistä, suklaasta... Kaikki lääkeaineet testataan terveillä ihmisillä, ei eläimillä.

Homeopaattisen lääkeaineen annostus

Homeopaattisia lääkeaineita käytetään usein pienillä pyöreinä pillereinä, mutta niitä on saatavilla myös tabletteina ja voiteina. Lääkeaineet sopivat kaikille, imeväisistä vanhuksiin, myös kotieläimiä voi hoitaa samoilla lääkkeillä. Annostus on pienille pienempi, eli 1-2 pilleriä päivässä, isommille lapsille pari kertaa päivässä sama määrä ja koululaisille ja aikuisille 3 pilleriä v1-5 kertaa päivässä akuutissa vaiheessa.

Lääkeaineen määrää annostellaan testaamalla sen tehoa. Esimerkiksi jos homeopaattisella lääkeaineella hoidetaan flunssanoireita, otetaan ensin minimimäärä, eli yksi tabletti. Pilleri pistetään kielen alle liukenemaan tai liotetaan veteen. Teho pitäisi tuntu 15-30 minuutin kuluttua. Jos ei tunnu, pitää annosta lisätä. Mikäli oireet eivät lievene tai häviä, lääke on väärä ja sen käyttö tulee lopettaa.

Homeopaattinen kotiapteekki

Homeopaattiseen kotiapteekkiin on hyvä kuulua esimerkiksi seuraavat valmisteet:

• Aconitum, Arnica, Arsenicum, Belladonna, Chamomilla, Cantharis, Hepar sulphuris, Ledum, Nux vomica, Pulsatilla, Rhus toxicodendron. Aineet voivat olla potenssissa 12 tai 30, mielellään eivät korkeammissa potensseissa, varsinkin, jos olet vasta aloittelija homeopaattisten valmisteiden käytössä.

Homeopatisia voiteita: Arnica-voide, Calendula-voide, Hammamelis-voide Rhus-toxicodendron-voide, Traumeel-voide.

• Tippoja: Euphrasia-silmätippoja ja Calendula-tinktuuraa.

Vinkkejä homeopaattisten lääkeaineiden käytöstä eri vaivoihin: http://www.homeopatiaklinikka.fi/homeopatvinkit.html

 

Siirry alkuun