Luontaistuotteet.com

Hiustenhoito luonnonkosmetiikalla

Hiustenhoito luonnontuotteilla on nykyään helppoa, koska hiusten hoitoon on saatavilla paljon hyviä tuotteita netistä. Hunajanaamioita ja yrttishampoita ei siis tarvitse tehdä alusta asti itse, vaan niitä voi myös ostaa valmiina. Hiustenhoito luonnonkosmetiikalla on helppo tapa vähentää turhia kemikaaleja kehosta. Shampoot, hoitoaineet, hiusvärit ja erilaiset muotoilutuotteet, kuten hiuslakat kuormittavat hiuksia ja päänahkaa, joten käytetyillä hiustuotteilla on suuri merkitys lopputulokseen ja hiusten hyvinvointiin. Vuodenaikojen vaihtelu kylmästä lämpimään aiheuttaa Suomessa usein päänvaivaa. Hiuksille tulee olla suojaa välillä pakkasta ja välillä paahdetta vastaan. Hiusten kuivuminen ja haurastuminen on kuitenkin estettävissä oikealla ruokavaliolla ja hyvillä hiustuotteilla. Paras luonnonkosmetiikka shampoo ja hoitoaine omille hiuksille löytyy yleensä kokeilemalla. Luonnonkosmetiikka onkin ruokavalion lisäksi hyvä ratkaisu hiusongelmiin.

Paras ravintolisä hiuksille

Hiukset rakentuvat pääasiassa proteiinista, joten ruokavaliossa kannattaa vaalia hyviä proteiininlähteitä, kuten kanaa ja kalaa. Proteiinin lisäksi hiukset tarvitsevat rautaa. Raudanpuute voi aiheuttaa hiustenlähtöä ja hidastaa hiustenkasvua. Raudan imeytymiseen vaikuttaa puolestaan c-vitamiini, jota saa esimerkiksi marjoista ja parsakaalista. Päänahan kunnossapysymisen kannalta omega-3-rasvahapot ovat nappivalinta. Myös sinkki edistää hiusten hyvinvointia. A-vitamiini puolestaan lisää talintuotantoa, joka tukee osaltaan päänahan toimintaa ja estää hilseilyä. Kesällä hiuksia voi suojata auringolta e-vitamiinin avulla. Yksi hiuksia vahvistava vitamiini on ehdottomasti b-vitamiini. Biotiini on nestemäinen b-vitamiini, joka on tärkeässä osassa, kun puhutaan hiusten hyvinvoinnista. Biotiinilisä toimii hyvin hiustenlähtöön sekä hiusten kasvun edistämiseen. Paras ravintolisä hiuksille onkin, kun lisää ainakin sinkkiä ja biotiiniä terveellisen ruokavalion rinnalle. 

Hiusten kasvivärjäys kotona

Histen värjäys kemikaaleilla rasittaa hiusta ja päänahkaa ja aiheuttaa osalle ihmisistä voimakkaitakin allergisia reaktioita. Erityisesti kotivärjäystuotteita pidetään hiuksille vahingollisina. Kasvivärien avulla hiuksia voi kuitenkin värjätä nyt myös kotona turvallisesti. Kasviväreistä on suosittuja esimerkiksi Santen tuubivärit, joiden avulla hiusten kotivärjäys on helppoa. Kasviväreissä käytetään paljon myös jauhevärejä, jotka sekoitetaan kiuhuvaan veteen ja levitetään sitten hiuksiin. Kasvivärejä saa jo useissa eri sävyissä netistä. Kasvivärit imeytyvät vain hiuksen pintaan, kun perinteiset hiusvärit imeytyvät hiuksen rakenteen sisään. Hiuksille suunnitelluissa kasviväreissä käytetään usein pohjana hennaa, joka on täysin luonnontuote. Hiusten kasvivärjäys kotona ei sovi kiireiseen päivään, koska hiusväri saa vaikuttaa hiuksissa yli tunninkin. Saunalla tai föönillä voi toki nopeuttaa värin imeytymistä. Kasvivärit haalistuvat kauniisti, joten hyvä lopputulos kestää pitkään. Hiusten kasvivärjäyksen tulokseen vaikuttaa aina se, missä kunnossa hiukset ovat ja mikä on hiusten pohjaväri. Kasvivärit eivät vaalenna hiusta ja sävyt ovat aina lämpimään taittuvia, mikä erottaa ne perinteisistä hiusväreistä. 

Siirry alkuun