Luontaistuotteet.com

Palauta kehon ph-tasapaino heinien avulla

Nykyiseen länsimaiseen elämäntavan ravinnon laadun heikentyminen, ilmansaasteet, kosmetiikka, liikunnan vähyys ja ruokailutottumusten muuttuminen ovat muuttaneet elimistöjämme aivan liian happamaksi, millä on lukuisia huonoja ja jopa kohtalokkaita seurauksia.

Kehoa voi puhdistaa ja emäksisöidä puhtaan, monipuolisen ja mieluiten luomulaatuisen lähiruoan avulla sekä erilaisten puhtaiden, luonnonmukaisten ravintolisien avulla. Mitä parhaimpia kehoa alkalisoivia eli puhdistavia ja emäksisöiviä aineita ovat heinät, kuten sinimailanen, vehnänoras sekä ohranoras.

Miksi keho happamoituu?

Ph-tasapaino eli happo-emästasapaino on eräs kehomme tärkeimpiä säätelymekanismeja, joka on muuttunut useimmilla länsimaisilla ihmisillä ratkaisevasti viime vuosikymmenien aikana. Pikaruokien yleistyminen ja esikäsiteltyjen ruokien syöminen on lisääntynyt räjähdysmäisesti. Ravintoaineiden saanti jää aivan usein aivan liian niukaksi, mikä johtaa puutostiloihin.

Kehoa happamoittaa myös kosmetiikka, joka on nykyään lähes poikkeuksetta hapanta entisten emäksisten tuotteiden sijaan. Usein iho-ongelmatkin johtuvat liian happamasta kehosta. Toisaalta liikunnan vähyys jämähdyttää kuonat ja hapot kehoon, kun ennen ne puhdistuivat ruumiillisessa työssä tehokkaasti. Myös kiireinen ja stressaava elämäntyyli kasaa kuona-aineita elimistöön.

Nykyään uskotaan yhä enemmän, että erilaiset sairaudet johtuvat alunperin huonosta ruokavaliosta, joka vähitellen sekoittaa kehon omat säätely- ja puolustusmekanismit. Ruoka-aineista kehoa happamoittavat muun muassa vaaleapaahtoinen suodatinkahvi, suklaa, sokeri, vaaleat viljatuotteet, liha, virvoitusjuomat, musta tee ja puhdistettu suola. Myös runsas lääkkeiden käyttö happamoittaa kehoa.

Puhdista keho tehokkaasti sinimailasen, vehnänoraan tai ohranoraan avulla

Vastaus liian happamuuden poistamiseen löytyy puhtaasta, monipuolisesta lähiruoasta, ravintorikkaista ruoka-aineista sekä runsaasta vedenjuonnista. Esimerkiksi kotimaiset juurekset, hedelmät, marjat, soija, salaatit, kaurapuuro, taatelit, kurkut, viikunat, voikukan lehdet, hirssi, tattari, hunaja ja auringonkukan siemenet emäksisöivät elimistöä.

Loistavia alkalisoivia ruoka-aineita ovat erilaiset heinät, kuten sinimailanen ja vehnänoras sekä ohranoras. Nämä kaikki sisältävät runsaasti klorofylliä eli lehtivihreää, joka puhdistaa ja emäksisöi elimistöä tehokkaasti. Klorofyllin lisäksi ne sisältävät valtavat määrät erilaisia vitamiineja, aminohappoja ja hiven- ja mineraaliaineita.

Liian hapan elimistö aiheuttaa

 • lihomista

 • väsymystä ja ärtymystä

 • ruoansulatusongelmia

 • masennusta ja muita mielenterveyden häiriöitä

 • kolotuksia ja kipuja

 • tulehduksia, limaneritystä ja tukkoisuutta

 • nopeutunutta ikääntymistä

 • epäselvää ajattelua

 • iho-ongelmia ja allergioita

 • vatsa-ongelmia kuten ärtynyttä suolistoa ja mahahaavaa sekä osteoporoosia

 • useita sairauksia, etenkin suolisto-ongelmia ja jopa syöpää, AIDSia, MS-tautia, aivohalvausta ja diabetesta

 • aineenvaihdunnan ongelmia, kuten maksa-, munuaisvaivoja sekä verenpaineen ja verenkiertohäiriöitä

Siirry alkuun