Luontaistuotteet.com
Valitse kategoria
Valitse tuotemerkki
X
Foodin
Go for Life
Life
Hinta
Valitse väri
X
Valitse kauppa
X
Aminopörssi
Shopping4net
Poista kaikki suodattimet

Guarana

3 tuotetta 2 kaupasta

Guarana - luonnon parhaita buustereita

Guarana on pieni, Etelä-Amerikassa kasvava puu, josta käytetään lähinnä sen siemeniä. Guarana on suosittu paitsi luontaistuotteissa piristävänä ja energisoivana ainesosana, niin virvoitus- ja energiajuomien raaka-aineena sen piristävän vaikutuksen vuoksi. Esimerkiksi Brasiliassa guarana on todella suosittu virvoitusjuomien raaka-aine.

Virtaa guaranan kofeiinista

Guaranan piristävä vaikutus johtuu sen sisältämästä suuresta määrästä kofeiinia. Kofeiinia guanaran siemenet sisältävät 4-8 %, kun kahvinpapu sisältää 1-2,5 %. Guaranan on havaittu parantavan muistia ja mielialaa sekä yleensä kognitiivisiä kykyjä, minkä arvellaan liittyvän korkeaan kofeiinipitoisuuteen. 

Guarana on suosittu ravintolisä laihduttajien keskuudessa, sillä se lisää kylläisyydentunnetta. Guarana onkin saanut nimensä guarani-heimon mukaan, joka käytti guaranaa poistamaan näläntunnetta. Myös kofeiinista on apua laihdutuksessa, sillä sen on todettu lisäävän aineenvaihduntaa sekä antavan enemmän energiaa liikuntasuoritukseen. Niimpä guaranasta voi olla merkittävä apu painonpudotuksessa ja -hallinnassa.

Vaikka guaranaa pidetään turvallisena luontaistuotteena, kofeiinille yliherkkien ei kannattaisi käyttää guaranaa tai sitä sisältäviä tuotteita. Myöskään raskaana oleville, imettäville tai pienille lapsille guaranaa ei suositella. 

Apua väsymykseen ja päänsärkyyn

Guaranan hyvät ominaisuudet liittyvät muuhunkin kuin fyysisen suorituskyvyn parantamiseen ja henkisen ja fyysisen väsymyksen lievittämiseen. Kansanperinnelääkinnässä sitä käytetään alhaisen verenpaineen ja kroonisen väsymysoireyhtymän hoitoon sekä ehkäisemään malariaa ja punatautia. Guarana voi vahvistaa immuniteettia ja sen avulla parannetaan seksuaalista halukkuutta sekä lisätään virstan eristystä. Guaranaa voidaan käyttää myös kuumeeseen, ripuliin, sydänongelmiin, päänsärkyyn, nivel- tai selkäkipuihin tai lämpökuormittumiseen. Lisäksi guarana voi lievittää migreenin oireita. 

Guarana on jauheena helppo käyttää lisänä erilaisissa ruuissa, kuten jogurteissa, smoothieissa, puuroissa ja juomissa. Hieman kitkeränmakuisen guaranan käyttö kannattaa aloittaa maltillisesti. Esimerkiksi suosittu Berocca Boost, jota käytetään kehon ja mielen boostaukseen, sisältää pääasiassa guaranaa.

Guarana tehoaa esimerkiksi

  • väsymykseen
  • stimuloimaan halukkuutta
  • kuumeeseen
  • päänsärkyyn
  • migreeniin
Siirry alkuun