Luontaistuotteet.com

Goji-marja – eräs maailman ravinnetiheimmistä hedelmistä

Gojilla on pitkä historia perinteisessä kiinalaisessa lääketieteessä, sillä sen edulliset terveysvaikutukset havaittiin jo kauan sitten. Aasiassa gojia pidettiin ja pidetään edelleen pitkän iän salaisuutena. Goji-marjan historian juuret ulottuvatkin Itä-Aasiaan, Tiibetiin ja Kiinaan, vaikka nykyään gojia viljellään maailmanlaajuisesti.

Goji sisältää huikeat 30 eri mineraalia, runsaasti B-ryhmän vitamiinia sekä C-vitamiinia, vahvoja antioksidantteja jne. Sen painosta 10-14 % on proteiineja, ja siitä löytyykin kaikki keholle välttämättömät aminohapot.

Gojilla on uskomattomat terveysvaikutukset

Goji- eli susimatjan sanotaan vaikuttavan terveyteen monin eri tavoin. Sen uskotaan auttavan maksan, munuaisen ja silmien vaivoissa, pidentävän ikää sekä parantavan erilaisia sairauksia. Oranssinpuneisella marjalla on vaikutus myös seksuaaliseen halukkuuteen. Sitä voidaan pitää varsinainen luonnon ihmeenä, sillä se vaikuttaa edullisesti myös verenkiertoon, immuunijärjestelmään, verensokeri- ja rasva-arvoihin sekä unen laatuun.

Marjojen käyttö on erittäin kätevää, sillä rusinamaisen kuivatun marjan voi syödä joko sellaisenaan tai lisätä minkä tahansa aterian, kuten puuron, smoothien, riisin, jälkiruoan tai trendikkäästi raakasuklaan joukkoon, johon se sopii erinomaisesti.

Siirry alkuun