Foodin Luomu Tattarijauho
5,50€
Madame Loulou Gluteeniton Luomu Kakkujauho Suklaa
6,95€
Quinoa-hiutaleet, 500 g, biofood
12,70€
Orgran No Egg kananmunankorvike
6,95€
Madame Loulou Gluteeniton Luomu Kakkujauho Paradiso
6,95€
Quinoa-tyynyt, 130 g, biofood
5,40€
Valitse kategoria
Valitse tuotemerkki
X
A.Vogel
Doves Farm
Foodin
Makrobios
Reformi
Urtekram
Biofood
Palmusto
Rawfoodshop
Hinta
Valitse väri
X
Valitse kauppa
X
Aminopörssi
Fitnesstukku
Hyvinvoinnin Tavaratalo
Poista kaikki suodattimet

Gluteenittomat ruokatuotteet

40 tuotetta 3 kaupasta

Gluteenittomalla on valinnanvaraa

Nyt, kun gluteeniton ruokavalio on varsinainen trendi, on myös gluteenittomien ruokatuotteiden valikoimat luonnollisesti kasvaneet. Sellaiset perinteiset merkit kuin Pirkka tai Mylläri ovat kantaneet oman kortensa kekoon, ja tuovat markkinoille yhä uusia gluteenittomia tuotteita. Useat luomu- ja ravinnetiheää ruokaa myyvät brändit kuten CocoVi tai Urtekräm valmistavat monetkin tuotteensa gluteenittomina.

Mitä viljoja gluteeniton voi käyttää?

Kun perinteiset vehnä, ruis, ohra ja usein kaura ovat poissa pelistä, täytyy valikoimiin ottaa erikoisemmat viljat. Esimerkiksi tattari-, hirssi-, maissi- ja soijajauhot sopivat kaikille gluteenitonta elämäntapaa noudattaville. Kaura on luontaisesti gluteeniton, mutta se sisältää gluteenin kaltaisia ainesosia, joita kaikki keliaakikot eivät siedä. Gluteeniton kaurajauho käy siis osalle keliaakikoista.

Useat gluteenittomat jauhoseokset on valmistettu sekoittamalla vehnätärkkelyksen joukkoon muita gluteenittomia jauhoja. Myös peruna-, riisi-, kvinoa-, hamppu-, manteli-, kookos- ja pähkinäjauhot ovat gluteenittomalle sopivia jauhoja. Psylliumilla ja ksantaanilla voidaan parantaa leivonnaisten rakennetta.

Jytte on hyvä vastine vehnäjauholle

Jytte on vehnäjauhoa rakenteeltaan muistuttava gluteeniton jauhoseos, jota saa sekä vaaleana että tummana. Sen leipomisominaisuudet ovat erinomaiset, mutta se on myös ravitsemuksellisesti hyvä tuote.

Makaroneja, pastaa tai nuudeleita valmistetaan gluteenittomasti esimerkiksi riisi-, maissi-, tattari tai quinoajauhoista.

Viime aikoina markkinoille on saatu myös pitkälle kehitettyjä jauhoseoksia, joita valmistaa esimerkiksi Gluteeniton Maailma. Gluteeniton Maailma Luomu Brownie -jauhoseokseen lisätään ainoastaan vesi tai halutessaan maito ja kananmunaa.

Hyviä rasvoja manteli- tai pähkinäjauhoista

Manteli-, kookos-, ja pähkinäjauhot sisältävät hyviä rasvoja, ja tuovat täyteläisyyttä sekä aromeja leivontaan. Mantelijauho on runsaskuituinen, vähähiilihydraattinen ja proteiinipitoinen jauho, ja lisäksi se sisältää runsaasti mantelin kivennäisaineita ja vitamiineja. Iso osa mantelijauhosta on terveydelle tärkeitä yksittäistyydyttymättömiä rasvahappoja.

Hamppu sisältää kaikkia tunnettuja aminohappoja

Hamppu on varsin ravinnetiheää ruokaa. Se sisältää peräti kaikkia 21 tunnettua aminohappoa helposti sulavassa muodossa sekä runsaasti A- ja E-vitamiineja. Hampunsiemenien käytettävissä oleva proteiini on koko kasvikunnan kattavin. Sen aromi on pähkinäinen.

Hampunsiemenistä saadaan tuotettua myös hamppuproteiinia. Esimerkiksi CocoVin hamppuproteiini sisältää noin 50 % proteiinia, 21 % kuituja sekä tärkeitä rasvahappoja, kuten omega 3-rasvahappoja ja omega 6-rasvahappoja. Hamppuproteiini on loistava lisä gluteenittomalle, kasvissyöjälle, urheilijalle tai vegaanille.

Siirry alkuun