Luontaistuotteet.com

Flunssan ja yskän hoito luonnollisesti

Nuhakuumeesta eli flunssasta kärsii lähes jokainen suomalainen vuosittain. Tauti menee ohi levolla ja sairastamalla, mutta sen voi estää tai sen kestoa voi ainakin lyhentää ja oireita helpottaa varsin tehokkaasti luonnollisin keinoin.

Nuhakuumeen takia ei kannata lääkäriin mennä, sillä se menee ohi vain sairastamalla. Lääkärit määräävät kipulääkkeitä, lepoa, nenäsuihkeita sekä kurkkupastilleja, jotka leivittävät oireita. Nuha, kurkkukipu, lihassäryt ja väsymys kuuluvat asiaan, mutta niiden hoitoon ja lievittämiseen on olemassa paljon tehokkaampia keinoja kuin lääkärin määräämät konstit.

Sinkki, antioksidantit ja D-vitamiini

Talvinen sairastelukierre saattaa hyvin johtua sinkin puutteesta. Toisaalta liian vähäinen antioksidanttien saanti ruuasta sekä D-vitamiinin puute altistavat sairastelulle. MIkäli sairastelu jatkuu, on syytä joko alkaa nauttia monipuolisesti suojaravintoaineita monivitamiini- sekä kivennäisainetabletteina sekä tarpeeksi D-vitamiinia ja E-EPA rasvahappoja.

Sinkki on myös tehokas flunssanoireiden lievittäjä. Tarpeeksi vahvan sinkkitabletin imeskely lievittää kurkkukipua, nuhaa sekä rauhoittaa yskää. Vitamiineja kannattaa myös nauttia monipuolisesti hieman tavallista enemmän. Toisaalta mitkään jättiannokset eivät auta, sillä vitamiinit tarvitsevat esimerkiski tiettyjä rasvahappoja imeytyäkseen. Jos ottaa enemmän vitamiineja, on syytä nauttia enemmän myös rasvahappoja.

Yrtit ja hunaja flunssan ja yskän hoidossa

Kautta aikojen suomalaiset ovat osanneet lievittää flunssan oireita tai estää koko sairastumisen yrttien avulla. Siankärsämö on ollut Suomessa tehokas yrtti, ja nykyään sitä kannattaakin nauttia flunssa-aikana säännöllisesti esimerkiksi Frantsilan yrttitippoina. Myös inkivääri on erittäin tehokas oireiden lievittäjä, nokkonen ja moni muu yrtti auttaa myös oireisiin.

Apteekeissa myydään monia alkoholipohjaisia yskänlääkkeitä, joiden tehottomuus on jopa tieteellisesti todistettu. Niitä ei siis missään tapauksessa kannata nauttia, sillä niistä on enemmän haittaa kuin hyötyä. Nykyään lääkärit eivät niitä suosittelekaan, sillä niissä saattaa olla voimakkaita sivuoireita, kuten rytmihäiriöitä.

Tutkitusti paras apu yskän hoitoon on luonnollinen puhdas hunaja, joka rauhoittaa kurkkua ja auttaa muutenkin flunssan oireisiin. Vahvasti antibakteerisena se saattaa lyhentää flunssan kestoa. Alle 1-vuotiaalle sitä ei kuitenkaan saa antaa.

Kotikonsteja flunssan hoitoon

• sinkki

• siankärsämö ja muut yrtit

• inkivääri

hunaja

vitamiinit

• mentoli

Siirry alkuun