Luontaistuotteet.com
Valitse kategoria
Valitse tuotemerkki
X
Solgar
Bioaktiva
Hinta
Valitse väri
X
Valitse kauppa
X
Aminopörssi
Shopping4net
Poista kaikki suodattimet

Eturauhanen ja virtsatiet

2 tuotetta 2 kaupasta

Eturauhasen vaivat tuttuja monelle vanhemmalle miehelle

Eturauhanen on välttämätön, mutta aiheuttaa melkoista päänvaivaa lähes joka toiselle vanhemmalle miehelle länsimaissa. Eturauhanen alkaa kasvaa iän myötä eikä sen kasvuun ole tiedossa kunnolla tutkittua ehkäisykeinoa. Joitakin onnekkaita kasvu ei vaivaa, mutta joka toinen tuntee kyllä olossaan eturauhasen liikakasvun ongelmat.

Eturauhanen on siittiöitä tuottava rauhanen virtsarakon alla, virtsaputki menee eturauhasen läpi. Eturauhanen alkaa jostain syystä kasvaa iän myötä. Kasvuun vaikuttaa mieshormonit, joten hoitokeinoja ei ole juuri tiedossa. Joillakin luontaistuotteilla voi yrittää ehkäistä kasvua, mutta niiden tehoa ei ole tutkittu pitävästi.

Kasvaessaan eturauhanen alkaa haitata virtsaamista tavalla tai toisella noin puolella vanhemmista miehistä. Rakko ei joko tyhjene kunnolla, tulee äkillistä virtsaamistarvetta, virtsaamiseen saattaa liittyä kipuja, pidätyskyvyn puute tai virtsasuihku ei ole tarpeeksi vahva. 

Eturauhasen liikakasvua voi jonkin verran ehkäistä elintavoilla

Vaikka eturauhasen liikakasvulle ei ole tutkimuksissa havaittu muuta riskitekijää kuin mieshormonit, jonkin verran näyttäisi vaikuttavan myös elintavat. Alkoholin käyttö ja tupakointi sekä ylipaino lisäävät liikakasvua, samoin joidenkin mielialalääkkeiden käyttö sekä stressi. Liikakasvua voi yrittää ehkäistä välttämättä virtsan pidätystä ja tyhjentämällä rakko aina aivan tyhjäksi.

Monipuolinen ruokavalio ja riittävä antioksidanttien, D-vitamiinin ja kalaöljyn saanti saattavat ehkäistä liikakasvua.

Luontaistuotteet eturauhasen liikakasvun ennaltaehkäisyyn ja hoitoon

Vaikka lääkärit eivät suosittele kasviuutteita eturauhasen liikakasvun ennaltaehkäisyyn ja hoitoon, niitä kannattaa ehdottomasti kokeilla, sillä niissä ei ole mitään sivuvaikutuksia. Toisaalta tarjolla ei ole mitään muitakaan hoitokeinoja. Kokeiluaika kannattaa olla tarpeeksi pitkä, jotta vaikutukset todella huomaa jos niitä tulee.

Karpalo ja sahapalmun hedelmä on huomattu helpottavan eturauhasen liikakasvun oireita. Luontaistuotekaupoissa on tarjolla runsaasti vaihtoehtoja itsehoitolääkkeiksi ja apteekeistakin saa esimerkiski A. Vogelin sahapalmuvalmistetta, Prostaforcea. Eturauhasen hoitoon tarkoitettuja itsehoitovalmisteita ovat muun muassa Urisan, Uretin, Iocedin, Inkontin, Pro-Staminus ja Fytobiot.

 

Siirry alkuun