Luontaistuotteet.com

Entsyymit ovat kaikkien elintoimintojen taustalla

On arvioitu, että entsyymien puute vaivaa jopa neljää viidestä maapallon asukkaasta! Saamme jatkuvasti liian vähän entsyymejä prosessoidusta ruuasta ja toisaalta stressaava ja kuormittava elämämme vaatisi entsyymejä yhä enemmän. 

Maailmanlaajuisten tutkimusten mukaan 80 prosenttia väestöstä kärsii mikroravinteiden puutteesta, kuten alhaisista entsyymitasoista. Mikroravinteiden puutteesta kertoo väsymys, keskittymiskyvyn puute, infektioherkkyys, iho-ongelmat sekä ruuansulatusongelmat. Jo näiden ongelmien ja oireiden aikana saattaa tapahtua solu- ja kudosvaurioita, joista myöhemmällä iällä saattaa kehittyä vakava sairaus kuten syöpä.

Ruuan prosessointi ja tehoviljely hävittävät entsyymejä ruuasta

Entsyymien ja mikroravinteiden puute selittyy pitkälti ruualla, jota suuhumme pistämme. Aikainen sadonkorjuu, pitkät varastointiajat ja nykyaikaisissa ruokatehtaissa tapahtuva lisäprosessointi kuten säteilytys, kuumennus, sterilointi ja säilöminen aiheuttavat välttämättömien entsyymien ja muiden bioaktiivisten aineiden valtavan hävikin ruoassa. Tehoviljely ja maaperän köyhtyminen vähentävät ravinteiden määrää myös viljelyskasveissa.

Toisaalta meidän elämäntyylillä elävät ihmiset tarvitsisivat normaalia enemmän entsyymejä ja muita mikroravinteita. Tarvetta nostaa ylipaino, liikunnan puute ja stressi. Myös myrkyllisten aineiden, kuten saasteiden ja kemikaalien kertyminen elimistöön vaatisi yhä enemmän aseita elimistöltä, jotta se pysyisi terveanä.

Entsyymejä purkista

Entsyymejä ja muita mikroravinteita saa kyllä monipuolesta ruuasta, mikäli se valmistetaan hyvistä, luonnonmukaisista ja alkuperäisistä aineksista sekä lisäämällä ruokaan ravinnetiheitä ruoka-aineita, kuten erilaisia superfoodeja. 

Entsyymejä saa myös purkista luontaistuotteena. Luontaistuotteiden valikoimista löytyy erilaisia entsyymivalmisteita suolistolle, iholle, lihaksille sekä yleiseen hyvinvointiin. Enzymedicalla on useita erilaisia entsyymivalmisteita, samoin Biolattella.

Regulat on erittäin suosittu saksalainen entsyymivalmiste, joka tehdään patentoidulla maitohappofermentaatiolla. Regulat on voimakkaasti piristävä ja sitä myydään erilaisiin ongelmiin, kuten iho-ongelmiin tai ruuansulatusvaivoihin. Regulat tuotteet ovat erittäin monikäyttöisiä, sillä niitä käytetään sisäisesti ja ulkoisesti ja niiden sanotaan tehoavan vaivaan kuin vaivaan. Ei ennaltaehkäisevästi, vaan niiden pitäisi lievittää oireita ja auttaa samantien.

Siirry alkuun