Luontaistuotteet.com

Energia ja kestävyys

Viime vuosina erilaisten lisäravinteiden, energiapatukoiden, proteiinipatukoiden ynnä muiden energisoivien tuotteiden myynti on kasvanut räjähdysmäisesti. Ravintoaineiden merkitys arjessa jaksamiseen sekä urheilusuorituksiin on ymmärretty, ja se näkyy jo ihan perusmarkettien hyllyillä. Boosterit, gainerit, adaptogeenit ynnä muut eivät enää ole pelkkää hepreaa, vaan monille melkein yhtä tuttuja kuin d-vitamiini tai kalaöljy. Näiden tuotteiden suurkuluttajia ovat etenkin urheilijat. Nyt, kun sportti on hottia, lisäravinteita käyttävät säännöllisesti huippu-urheilijoiden lisäksi lähes kaikki liikunnallista elämäntapaa viettävät. Kaikkihan me sen tiedämme, että treeni tuottaa tulosta, kun ravitsemus on kunnossa.

Urheilijan lisäravinteet

Urheilullinen elämäntapa kuluttaa valtavasti paitsi kaloreita, niin vitamiineja ja kivennäisaineita. Siksi liikunnallisella on entistä suurempi tarve ravintolisille, sillä kaikkia ravintoaineita on todella vaikeaa saada tavallisesta, monipuolisestakin ruokavaliosta. Niimpä entistä useamman kuntoilijan treenikassista löytyy vähintään palautusjuoma. Tutun palautusjuoman lisäksi urheiluravinteisiin kuuluu monenlaista tuotetta, esimerkiksi proteiinijauheita, energiapatukoita, proteiinipatukoita, energiajuomajauheita, treenilatureita, gainereita, vitamiineja, kivennäisaineita, kreatiineja sekä lukemattomia muita.

Urheiluravinteet parantavat suorituskykykä ja kestävyyttä, tehostavat palautumista, turvaavat riittävän proteiininsaannin, tehostavat rasva-aineenvaihduntaa, lisäävät lihasmassaa sekä parantavat voimatasoja.

Monia huolettaa esimerkiksi palautusjuomien sisältämät sokerimäärät, makeutusaineet ja muut lisäaineet. Nykyään markkinoilla on tarjolla onneksi todella luonnonmukaisia lisäravinteita urheilijalle, kuten esimerkiksi Leader Natural Sport Booster, joka on täysin luonnonmukainen, laktoositon ja gluteeniton buusteri urheilijalle. Se sisältää luontaisia uutteita marjoista ja superfoodeista, esimerkiksi acaimarjaa, mustaherukkaa, inkivääriä ja acerola-kirsikkaa sekä jaksamista edesauttavaa guaranaa, yerba matea ja vihreää teetä.

Buustereiden avulla kaikki mehut irti!

PWO, treenibuusteri, treenilaturi, tehonlisääjä – kaikki nämä nimitykset alkavat olla tuttuja nimiä hanakasti urheilua harrastaville. Tehonlisääjä auttaa kuntoilijaa ottamaan itsestään kaiken irti treeneissä. Entistä useampi hyödyntääkin tehonlisääjiä urheilusuoritusten parantamisessa ja suorituskyvyn lisäämisessä. Etenkin kuntosalitreenaajien suosiossa olevien reenibuustereiden valikoimat ovat kasvaneet viime vuosina kiivaasti. Treenilaturit sisältävät tutkimuksissa todistetusti energisoivia ainesosia kuten arginiinia, kofeiinia, beeta-alaniinia, sitrulliinia, ornitiinia jne.

Adaptogeenit auttavat jaksamaan pitkittyneessä stressitilanteessa

Stressihormoni kortisoli vaikuttaa monin tavoin negatiivisesti ihmiseen: se aiheuttaa ahdistusta ja hermojen kireyttä, nopeuttaa ikääntymistä, aiheuttaa lihomista ja jopa syöpää tai luukatoa sekä voi lisätä diabeteksen ja sydän- ja verisuonitaituen riskejä. Lisäksi, kuten valitettavasti erittäin hyvin tiedämme, se tyhjentää tehokkaasti energiavarastot.

Adaptogeenit ovat ainutlaatuisia, parantavia kasveja, jotka suojaavat elimistöä auttaen sitä tasapainottumaan ja parantumaan. Ne palauttavat stressaantuneen elimistön fysiologisia toimintoja normaaleiksi. Adaptogeeneihin kuuluu todistetusti 16 kasvia, joita ovat esimerkiksi lakritsijuuri, maca, tietyt sienet ja ruusujuuri. Adaptogeeneistä tunnetuin on ginseng, joita pidetään myös näistä tehokkaimpana. Nykyään markkinoilla on saatavina todella monenlaista tuotetta, joka sisältää adaptogeenejä auttaen kehoa näin selviämään paremmin stressaavista tilanteista. Esimerkiksi monelle tuttu ruusujuuri lievittää stressin aiheuttamaa henkistä ja fyysistä väsymystä, piristää, parantaa unta ja muistia, tehostaa hapenkäyttöä ja suojelee sydäntä ja maksaa.

Siirry alkuun