Luontaistuotteet.com
Biomed Iocidin Plus
18,99€

Emättimen hoito

1 tuote 1 kaupasta

Emättimen kuivuuden ja hiivasienten hoitoon saa lääkkeitä ilman reseptiä

Emättimen kuivuus ja erilaiset hiivatulehdukset ovat erittäin yleisiä vaivoja. Lähes jokainen aikuinen nainen kärsii tai on kärsinyt niistä elämänsä jossain vaiheessa. Onneksi vaivoihin on nykyään saatavilla apteekeissa tehokkaita itsehoitolääkkeitä ilman reseptiä.

Kutina, polttelu, kipu ja arkuus emättimessä sekä valkovuoto ovat tuttuja oireita niille naisille, jotka tietävät mikä on hiivatulehdus. Toisaalta emättimen muutkin vaivat, kuten emättimen limakalvojen kuivuus, ovat yleistyneet myös nuoremmilla naisilla. Erittäin yleistä kuivuus on vaihdevuodeiässä olevilla naisilla.

Hiivatulehdus ja sen hoito

Hiivatulehdus on sieni-infektio, joka aiheutta kutinaa, punoitusta, polttelua tai kirvelevää kipua emättimessä ja ulkosynnyttimissä sekä valkovuotoa. Hiivatulehdukseen ei ole muuta hoitokeinoa kuin lääkkeellinen hoito, sillä tulehdus ei parane ennen kuin sieni on lääkkeillä kukistettu.

Jos sairastat hiivatulehdusta ensimmäistä kertaa, täytyy aina käydä lääkärin vastaanotolla varmistamassa diagnoosi. Oireet saattavat nimittäin mennä sekaisin myös esimerkiksi virtsatietulehduksen kanssa, jonka hoitamatta jättäminen saattaa johtaa vaaralliseen munuaisinfektioon. Jos sairastat hiivatulehdusta uudelleen ja oireet ovat tutut, voit hakea apteeksista voidetta tai emätinpuikkoja sienen kukistamiseen. Hiivasienen hoitoon tarkoitettuja lääkkeitä ja emäntinpuikkoja ovat esimerkiksi Canesten, Fluconazol, Gyno-Daktarin, Diflucan ja Vagifem. Oireet loppuvat muutamassa päivässä hoidon aloittamisesta.

Emättimen kuivuus ja sen hoito

Emättimen kuivuus on kiusallinen ja kivulias vaiva, josta kärsii yllättävän moni nainen. Se kuuluu olennaisesti vaihdevuosiin, mutta myös nuorilla naisilla saattaa olla sitä ongelmaa. Raskaus- ja imetysaikana emättimen limakalvot voivat myös olla kuivat ja herkät.

Kuivuus aiheuttaa kutinaa, kirvelyä ja kipua, mutta eniten se aiheuttaa ongelmia yhdynnässä. Yhdyntäkivut liittyvät usein suoraan emättimen kuivuuteen.

Kuivuutta kannattaakin hoitaa heti, jotta limakalvot eivät pääse ärtymään pahaksi. Vaihdevuosioireisiin tarkoitettuja emätinpuikkoja on Pausanol ja Ovesten. Muita emätintä kosteuttavia tuotteita ovat esimerkiski VagiMoist, MultiGyn ja Vagisan. Samoja aineita voi käyttää myös liukuvoiteena yhdynnässä.

Hiivasieni voi tarttua myös miehelle. Merkkejä tartunnassa on punoitus, pienet rakkulat ja jomottava kipu terskan päässä. Samat aineet käyvät myös miehen hiivatartunnan hoitoon.

Kuivuus voi johtua huonosta emättimen bakteerikannasta

Emättimessä on runsaasti probiootteja eli hyviä maitohappobakteereita, tai pitäisi olla. Jos emättimen bakteerikanta on jostain syystä tuhoutunut ja kaventunut, emättimen ph laskee ja tulehdukset iskevät sinne herkemmin. Emättimen ph:ta voi edesauttaa normalisoitumaan syömällä erikseen maitohappobakteereita ja käyttämällä emättimen ph:ta tasapainottavia voiteita tai emätinpuikkoja, kuten Femiflor, Lactal ja Sensual Balans geeli.

Siirry alkuun