Luontaistuotteet.com

Feromoneilla ja vitamiineilla voidaan vaikuttaa eläinten käyttymiseen

Lähes kaikki kotikissojen ja -koirien omistajat tunnistavat tilanteita, jolloin olisivat mielellään ottaneet jotain kättä pidempää avuksi tilanteen selvittämiseksi. Kodin vaihtaminen, reissaaminen, uuden asukkaan ilmestyminen taloon, muutto, ukkonen ja ilotulitus, eläinlääkärikäynti, kiima, valeraskaus.... On lukuisia tilanteita, joissa kissa ja koira stressaantuu. Näitä tilanteita on mahdollista rauhoittaa täysin luonnollisilla lääkkeillä.

Lähes kaikilla koirilla tai kissoilla on tilanteita ja asioita, joita ne pelkäävät. Pelkotiloissa koira ja kissa alkavat käyttäytyä häiritsevästi. Koira saattaa alkaa käyttäytyä aggressiivisesti, pureskella paikkoja ja syödä mitä sattuu, lakata kuuntelemasta ja tottelemasta isäntäänsä. Kissa taas näyttää usein mielipahansa ja pelkonsa virtsaamalla ja kynsimällä.

Kissan kynsiminen ja virtsalla merkkaaminen voidaan estää

Turvattomuutta ja pelkoa tunteva kissa alkaa usein merkkailla virtsalla tai kynsimään vääriä paikkoja, häiriökäyttäytyminen saattaa alkaa esimerkiksi uuden vauvan tai toisen kissan tuntua taloon. Häiriökäyttäytymiseen ei välttämättä ole edes mitään näkyvää syytä, sillä jokainen kissa on yksilö ja saattaa reagoida "mitättömiinkin" asioihin. 

Kissan merkkaamista ja kynsimistä voidaan vähentää ja lopettaa feromoneilla, jotka ovat eläinten luontaisia reviirinmerkkaushajuja. Näillä eläimet viestivät toisilleen. Kissan virtsaamista vähennetään kissan naamaferomoneilla, suihkuttamalla näitä valmisteita joka päivä kissan merkkaamaan kohtaan, kunnes kissa alkaa merkata paikkaa naamallaan eikä virtsalla. Kynsimisen poistamisessa idea on sama. Tähän tarkoitukseen on esimerkiksi Feliway ja D.A.P -nimiset valmisteet. Feliwaytä saa myös haihdutettavana liuoksena, jolloin se tuoksuu koko tilassa.

Luontaistuotteita koiran häiriökäyttäytymiseen

Koiran pelkotilat ja turvattomuuden kokemukset taas näkyvät mitä erilaisimpina reaktioina. Esimerkiksi eläinlääkärikäynti, koirahoitolaan meno, lomamatka, uuden eläimen tulo taloon saattaa olla koiralle niin stressaava, että siihen kannattaa varautua antamalla koiralle rauhoittavia feromoneja. Näitä voi antaa feromonikaulapannalla, haihduttamalla liuosta koiran nukkumatilaan tai suihkeena. Valmisteet kannattaa aloittaa jo ainakin paria päivää ennen stressaavaa tilannetta.

Käytösongelmiin taas on mahdollista saada apua Zylkène-nimisestä valmisteesta. Se sisältää lehmänmaidosta peräisin olevaa alfa-kasotsepiinia, joka on bioaktiivinen peptidi. Alfa-kasotsepiinillä on rentouttava ja rauhoittava vaikutus. Zylkèneä suositellaan käytettäväksi kuurina 1-3 kuukautta, yhtä aikaa käyttäytymiskoulutuksen kanssa. Valmistetta voi käyttää myös pidempään, kunnes korian häiriökäyttäytyminen loppuu.

Koirille on myös hivenaine-, vitamiini- ja aminohappoja, jotka rauhoittavat ennen stressaavia tilanteita. Serene UM auttaa esimerkiksi matkapahoinvointiin, yleiseen häiriökäyttäytymiseen sekä on hyvä apu esimerkiksi uutena vuotena.

 

Siirry alkuun