Luontaistuotteet.com
Solgar E-vitamiini nestemäinen
18,95€
Solgar E-vitamiini 268 mg
25,00€
Iltahelokkiöljy 9 Kylmäpuristettu, 30 ml, crearome
7,00€
Bio-E-Vitamiini, 525ie/350 mg, Pharma Nord
10,90€
Vitatabs E 50 mg
11,50€
Ihoöljy E-Vitamiini, Laventeli, 130 ml
9,30€
Valitse kategoria
Valitse tuotemerkki
X
A.Vogel
Biomed
Hankintatukku
Pharma Nord
Solgar
Crearome
Holistic
Irradia
Vitatabs
Hinta
Valitse väri
X
Valitse kauppa
X
Fitnesstukku
Hyvinvoinnin Tavaratalo
Shopping4net luontaistuotteet
Voimia.com
Poista kaikki suodattimet

E-vitamiinit

13 tuotetta 4 kaupasta

E-vitamiinit

E-vitamiini on tärkeä antioksidantti, joka suojaa soluja hapettumiselta. Rotilla E-vitamiinin puute estää jälkeläisten saamisen, sillä puutoksessa rotat steriloituvat.

E-vitamiini on D-vitamiinin lailla rasvaliukoinen vitamiini, joka varastoituu kehoon. E-vitamiini yhdistyy rasvaa ja imeytyy vereen suolistossa. Sitä on varastoituneena sisäelimissä ja jonkin verran verisuonissa virtaavassa rasvassa. Elimistö varastoi E-vitamiinia noin gramman verran.

Koska E-vitamiini on hanakka varastoitumaan, sen puutos on ihmisellä harvinainen. E-vitamiinin puutosta esiintyy usein vain erittäin vaikeissa rasvan imeytymishäiriöissä.

Luontainen ravinnosta saatu E-vitamiini imeytyy yli puolet tehokkaammin kuin synteettinen E-vitamiini.

E-vitamiinin tehtävät ja lähteet

E-vitamiini on tärkeä osa elimistön antioksidanttijärjestelmää. Se suojaa soluja hapettumisreaktiolta, eli käytännössä vapailta radikaaleilta. 

E-vitamiinia saa muiden antioksidanttien tapaan värikkäistä kasviksista ja hedelmistä. Esimerkiksi kuivatussa aprikoosissa on paljon E-vitamiinia. Myös täysjyväviljat ja -leseet, pähkinät, siemenet, kasviöljyt ja pehmeät margariinit ovat hyviä E-vitamiinin lähteitä. Periaatteessa normaalissa monipuolisessa ruokavaliossa E-vitamiinin saannissa ei pitäisi olla mitään ongelmia. Silti joidenkin mittausten mukaan länsimaisessa ruokavaliossa E-vitamiinia saadaan liian vähän.

Siirry alkuun