Luontaistuotteet.com
Valitse kategoria
Valitse tuotemerkki
X
Biomed
Pharma Nord
Solgar
Biotechusa
Crearome
Holistic
Irradia
Hinta
Valitse väri
X
Valitse kauppa
X
Aminopörssi
Fitnesstukku
Hyvinvoinnin Tavaratalo
Shopping4net
Poista kaikki suodattimet

E-vitamiinit

8 tuotetta 4 kaupasta

E-vitamiinit

E-vitamiini on tärkeä antioksidantti, joka suojaa soluja hapettumiselta. Rotilla E-vitamiinin puute estää jälkeläisten saamisen, sillä puutoksessa rotat steriloituvat.

E-vitamiini on D-vitamiinin lailla rasvaliukoinen vitamiini, joka varastoituu kehoon. E-vitamiini yhdistyy rasvaa ja imeytyy vereen suolistossa. Sitä on varastoituneena sisäelimissä ja jonkin verran verisuonissa virtaavassa rasvassa. Elimistö varastoi E-vitamiinia noin gramman verran.

Koska E-vitamiini on hanakka varastoitumaan, sen puutos on ihmisellä harvinainen. E-vitamiinin puutosta esiintyy usein vain erittäin vaikeissa rasvan imeytymishäiriöissä.

Luontainen ravinnosta saatu E-vitamiini imeytyy yli puolet tehokkaammin kuin synteettinen E-vitamiini.

E-vitamiinin tehtävät ja lähteet

E-vitamiini on tärkeä osa elimistön antioksidanttijärjestelmää. Se suojaa soluja hapettumisreaktiolta, eli käytännössä vapailta radikaaleilta. 

E-vitamiinia saa muiden antioksidanttien tapaan värikkäistä kasviksista ja hedelmistä. Esimerkiksi kuivatussa aprikoosissa on paljon E-vitamiinia. Myös täysjyväviljat ja -leseet, pähkinät, siemenet, kasviöljyt ja pehmeät margariinit ovat hyviä E-vitamiinin lähteitä. Periaatteessa normaalissa monipuolisessa ruokavaliossa E-vitamiinin saannissa ei pitäisi olla mitään ongelmia. Silti joidenkin mittausten mukaan länsimaisessa ruokavaliossa E-vitamiinia saadaan liian vähän.

Siirry alkuun