Luontaistuotteet.com
Valitse kategoria
Valitse tuotemerkki
X
CocoVi
Puhdistamo
Solgar
Superfruit
Holistic
Hinta
Valitse väri
X
Valitse kauppa
X
Fitnesstukku
Hyvinvoinnin Tavaratalo
Shopping4net
Poista kaikki suodattimet

Chlorella

10 tuotetta 3 kaupasta

Chlorella puhdistaa kehoa ja virkistää mieltä

Chlorella on yksisoluinen makeanveden levä, jota viljellään nykyään esimerkiksi Japanissa ravitsemuskäyttöön. Chlorella-levä on erittäin ravinne- ja vitamiinipitoinen kasvi, joka on yks eniten klorofylliä eli lehtivihreää sisältävistä kasveista maapallolla.

Chlorella sopii jokapäiväiseen käyttöön smoothieihin ja viherjuomiin tai vain silloin tällöin nautittavaksi. Levän puhdistavat vaikutukset ovat niin voimakkaita, että moni käyttää chlorellaa esimerkiksi krapula-juomana torjumaan krapulan fyysiset oireet.

Chlorellan monipuolinen ravintosisältö

Chlorella on täynnä vitamiineja, mineraaleja, aminohappoja, rasvahappoja sekä hyvin imeytyvää proteiinia. Chlorellassa on enemmän klorofylliä kuin missään muussa kasvissa. Chlorella sisältää A-, B1-, B2-, B6-, C-, E- ja K-vitamiinia, nikotiinihappoa, pantoteenihappoa, foolihappoa, kalsiumia, magnesiumia, rautaa, sinkkiä, fosforia, jodia, klorofylliä sekä kasvutekijää (chlorella growth factor = CGF), joka ilmeisesti koostuu nukleiinihapoista (RNA/DNA).

Kivennäisaineita chlorellassa on niin paljon, että ruokalusikallinen ylittää päivittäisen raudan sekä kalsiumin tarpeen. Chlorella auttaa ja tehostaa ruuansulatusta, sillä se sisältää runsaasti ruuansulatusta tukevia entsyymejä.

Chlorellan käyttö

Chlorella on voimakkaasti elimistöä puhdistava, sillä se sitoo itseensä esimerkiksi raskasmetalleja ja voimintaa aineenvaihduntaa. Siksi se sopii erinomaisesti esimerkiksi paastonajan tai sen aloituksen juomaksi.

Chlorellaa kannattaa alkaa käyttää varovasti, aluksi puoli teelusikallista päivässä. Mikäli levä ei aiheuta mitään oireita, joillakin oireet voivat olla esimerkiksi pahoinvointia, käyttöä voidaan jatkaa ja määrää lisätä vähitellen enintään ruokalusikalliseen päivässä.

Chlorellan terveysvaikutukset

Chlorellan sanotaan vaikuttavan elimistöön monin eri tavoin, muun muassa näin:

  • krapulalääkkeenä, sillä se puhdistaa ulkopuolisia myrkkyjä elimistöstä
  • kehon puhdistamiseen
  • parantaa solujen hapenottokykyä
  • virkistää ja nostattaa mieltä
  • parantaa ruuansulastusta
  • auttaa laihdutuksessa
  • parantaa elimistön happo-emästasapainoa
  • vähentää tulehdusta ja parantaa immuniteettiä
  • pidentää elinikää
Siirry alkuun