Luontaistuotteet.com

Camu camu - marjojen C-vitamiinikuningas

Hauskan kuuloinen camu camu on Etelä-Amerikan sademetsissä kasvava pensasmainen puu, jossa on pienet ja kirkkaan punaiset marjat. Sen marjat sisältävät C-vitamiinia enemmän kuin mikään muu kaupallinen, tunnettu marja. Luonnonvaraisena marja kasvaa Etelä-Amerikan maissa, ja se onkin peräisin Amatsonin jokivarsilta, jossa intiaanit käyttivät sitä jo vuosituhansia sitten. Maailmalla camu camun kuuluisaksi teki niiden uskomattoman tiheä C-vitamiinipitoisuus. 

Jo 1 gramma tyydyttää C-vitamiinintarpeen

Tuoreen camu camu-marjan painosta peräti 2-3 % on puhdasta C-vitamiinia. C-vitamiinitarpeen tyydyttämiseen riittää periaatteessa vain 1 gramma camu camua. Lisäksi camu camu sisältää runsaasti B-vitamiineja, kalsiumia, fosforia ja rautaa sekä katekiineja, antioksidantteja ja aminohappoja. 

Nykyään camu camua syödään paljon jauhemaisessa muodossa, jossa C-vitamiinipitoisuus säilyy hyvin. Jauhe on helppo sekoittaa vaikka teehen tai smoothieen. 

Taltuta flunssa camu camulla

Runsaan C-vitamiinipitoisuutensa ansiosta camu camu on erinomainen marja vahvistamaan vastustuskykyä etenkin flunssa-aaltojen aikana. Ihminen ei tuota itse C-vitamiinia, joten sitä on saatava runsaasti joka päivä ravinnosta. C-vitamiini vaikuttaa terveyteen kokonaisvaltaisesti esimerkiksi piristäen ja vahvistaen yleishyvinvointia. C-vitamiini myös edistää hermoston normaalia toimintaa ja auttaa soluja suojautumaan vapailta radikaaleilta. Lisäksi se muun muassa auttaa rautaa imeytymään, edistää kollageenin muodostumista ja on näin tärkeä ihon, hiusten, kynsien, luiden, nivelien ja ruston hyvinvoinnille.

Siirry alkuun