Fit + Feelgood, Layenberger, Eri makuja
12,50€
* Meal-Pro, 1 kg, Mansikka Pirtelö
21,90€
Nutrilett 25 annosta Vanilja
29,90€
Allevo Shake 24 annosta Chocolate
19,90€
Real Food, 1,8kg, Blueberry Cobbler
69,90€
Puhdistamo Suklaasmoothie
12,95€
Valitse kategoria
Näytä ALE-tuotteet
X
Vain alennetut
Valitse tuotemerkki
X
ACKD
Allevo
FAST
Layenberger
Leader
Naturdiet
Nutrilett
Puhdistamo
Friggs
Holistic
Multipower
Tropical
Weider
Hinta
Valitse väri
X
Valitse kauppa
X
Fitnesstukku
Hyvinvoinnin Tavaratalo
Shopping4net luontaistuotteet
Poista kaikki suodattimet

Ateriankorvikepirtelöt

38 tuotetta 3 kaupasta

Ateriankorvikepirtelö on nopea ja kätevä välipala

Monille smoothie on tuttu aamupala ja välipala. Nykyään smoothieita voi saada myös napattua kätevästi kaupasta vaikka välipalaksi. Kysymyksessä ovat ateriankorvikepirtelöt, joiden valikoimat ovat laajentuneet viime aikoina hurjasti.

Esimerkiksi Allévo, Nutrilett ja EasyDiet valmistavat perinteisiä, laihdutukseen tarkoitettuja ateriankorvikepirtelöitä. Myös Fast on alkanut valmistaa markkinoille ateriankorvikepirtelöitä, esimerkiksi Fast Narural Protein Smoothie saa amkunsa luonnollisista hedelmä- ja marjamehuista. Runsasproteiininen smoothie sopii välipalaksi tai palautumiseen.

Pirtelöissä on usein kohtuullisen vähän energiaa, sillä ne on kohdistettu nimenomaan laihduttajille. Proteiinia niissä on runsaasti, jotta nälkä pysyy loitolla pitkään. Pirtelöt ovat usein vähähiilihydraattisia, ja niissä on matala glykeeminen indeksi, jolloin ei tarvitse kärsiä verensokerin villistä heilahtelusta. Pirtelöihin on yleensä myös lisätty vitamiineja ja hivenaineita.

Pirtelöissä saattaa olla runsaasti lisäaineita

Ennen kuin alkaa korvata useampia aterioita korvikkeilla, kannattaa muistaa, että aito ruoka on aina paras vaihtoehto. Siinä vitamiinit ja hivenaineet ovat alkuperäisessä muodossaan, eikä teollisella käsittelyllä koskaan saada aikaan yhtä hyvää vaihtoehtoa. Niimpä ateriankorvikkeilla kannattaa korvata ainoastaan välipala, ei koskaan esimerkiksi lounasta tai päivällistä.

Ateriankorvikepirtelöistä saattaa löytyä yllättäviä määriä lisäaineita tai makeutusaineita, jotka saattavat olla terveysriski. Teollisesti tuotetuista, uusista aineista ei aina tiedetä, mitä ne sisältävät ja kuinka ne lopulta vaikuttavat terveyteen. Jos ateriankorvikkeen ainesosaluettelo on todella pitkä, on syytä huolestua. Mitä vähemmän ainesosia, varsinkin tuntemattomia, sen luonnonmukaisempi pirtelö - ja sen parempi.

Perinteisempien ateriankorvikepirtelöiden rinnalle on tullut erilaisia luonnonmukaisempia smoothiemixejä. Vaikkapa CocoVin Smoothie mix on sekoitus suosittuja superfoodeja, jolloin smoothien valmistus on äärimmäisen helppoa. Smoothie koostuu macasta, kaakaojauheesta, goji-jauheesta, lucumasta ja psyllium-kuidusta – ravintosisältö on siis erinomainen, eikä siinä ole sokeria, lisäaineita tai säilöntäaineita.

Siirry alkuun