Luontaistuotteet.com

Ateriankorvikekeitoilla nopea startti laihdutusprojektiin

Pussiruokadieetti taitaa olla paaston ohella dieettien äärimmäisimpiä ja pelottavimpia muotoja. Yleensä se ei ole suositeltu laihdutusmuoto, mutta joissain tapauksissa se toimii hyvin. Etenkin vaikeasti ylipainoiselle nopea ja motivoiva startti on mahdollista saada pussikeittokuurin avulla.

Pussikeittokuuri vaikeaan lihavuuteen

ENE-dieettiä eli erittäin niukkaenergistä dieettiä, joka sisältää vain 800 kcal päivässä, suositellaan vain reilusti ylipainoisille, joiden painoindeksi on yli 30. Dieetti perustuu ketoosille, johon keho joutuu erittäin vähäisen hiilihydraattien saannin vuoksi. Kun keho on polttanut hiilihydraattivarastot loppuun, alkaa ketoaineiden tuotanto ja näin rasvanpoltto. Ketoosissa keho polttaa tehokkaasti kehoon kertynyttä rasvaa.

ENE-dieettiä käytetään mm. sairaaloissa ja terveyskeskuksissa valvotusti vaikean lihavuuden hoitoon. Jos painoindeksi on yli 35, voi laihdutuksen alkuun pääseminen olla todella vaikeaa, koska aineenvaihdunta ei toimi normaalisti, stressihormonitasot ovat koholla ja kylläisyysmekanismit sekaisin. Tällöin ateriankorvikkeilla saatavat nopeat tulokset alussa voivat olla todella motivoivia. Päivän energiansaanti pyritään pitämään alle 800 kilokalorin, eli paastotilassa, jolloin näläntunne yleensä katoaa. Pussikeittojen lisäksi voi syödä jonkin verran vähäenergisiä ja -hiilihydraattisia kasviksia ja vihanneksia.

Muista riittävä proteiinin ja suojaravintoaineiden saanti

Usein keitot sisältävät runsaasti proteiineja, jotka suojavat laihduttajaa uhkaavalta lihaskadolta. Keittoihin on myös pyritty lisäämään runsaasti vitamiineja, kivennäis- ja hivenaineita, joiden puutetta laihduttaja helposti kärsii.

Ateriankorvikekeitot ovat usein vähälaktoosisia ja gluteenittomia. Ne ovat käyttövalmiita ja siksi helppoja ja nopeita käyttää. Makuja löytyy nykyään lukuisia aina savuporosta kasviksiin ja kanaan. Ateriankorvikekeittoja valmistavat sellaiset merkit kuin Nutrilett, Allévo, XtraVLCD, ACKD Easy Diet tai Leader Protein Diet.

Pysyvä laihtuminen saavutetaan vain elämäntapamuutoksella

Yleensä ateriankorvikkeet toimivat parhaiten yhdistettynä muuten terveelliseen ruokavalioon esimerkiksi välipaloina. ENE-dieetti voi olla sopiva valinta joihinkin tapauksiin, mutta kannattaa muistaa, että nopeasti laihtumisessa on aina olemassa suuri riski nopeasti takaisin lihomisesta. Niiden, jotka laihduttavat ateriankorvikkeiden avulla, tulisi kiinnittää runsaasti huomiota terveellisiin elintapoihin. Pysyvä laihtuminen saavutetaan lopulta vain elämäntapamuutoksella. Kestävä elämäntapamuutos sisältää ainakin säännöllisen liikkumisen, riittävän levon, kohtuullisen herkuttelun ja tasapainoisen, terveellisen ja riittävän runsaan ruokavalion omaksumisen.

Siirry alkuun