Luontaistuotteet.com
Valitse kategoria
Valitse tuotemerkki
X
Greenfinns
Vitabiosa
Hinta
Valitse kauppa
X
Hyvinvoinnin Tavaratalo
Shopping4net
Poista kaikki suodattimet

Aronia

2 tuotetta 2 kaupasta

Aronia-marja on uusi tulokas supermarjojen joukossa

Keväisin valkoisena kukkiva marja-aronia on kaunis pensas, joka tuottaa syksyllä mustia, todella terveellisiä marjoja. Aronia on tuore tulokas terveystuotemarkkinoilla, mutta Itä-Euroopan maissa, etenkin Venäjällä ja Puolassa, sitä on käytetty jo vuosikymmeniä luonnonparannuskeinona. Viime aikoina aroniamehusta on tullut hitti Pohjois-Amerikassa. 

Aroniaa ei pidetä mitenkään hyvänmakuisena marjana. Sitä voi kuitenkin käyttää samoin kuin pihlajan marjaa. Siitä voi tehdä esimerkiksi hilloja tai mehuja. Aroniajauhetta on helppoa lisätä vaikkapa smoothieen tai puuroon. 

Aronian antioksidanttipitoisuus hämmästyttää

Marja-aronia sisältää valtavasti antioksidantteja: jopa viisi kertaa enemmän kuin mustikka. Myös marjojen polyfenolipitoisuuksia verratessa aronia on kotimaisista paras, jopa mustikkaa ja variksenmarjaa parempi. Aronialla on siis erinomaiset ominaisuudet suojautua sienitauteja, bakteereja ja solujen hapettumista vastaan. Aronia sisältää myös betakaroteenia, E-vitamiinia, K-vitamiinia, B2-vitamiinia, C-vitamiinia, B1-vitamiinia, B6-vitamiinia, antosyaniideja sekä kivennäis- ja hivenaineita kuten magnesiumia ja rautaa sekä jodia. 

Aronian sisältämät suuret määrät flavonoideja vahvistavat verisuonia, sydäntä ja parantavat hämäränäköä. Aronia voi auttaa elimistöä puhdistumaan ympäristömyrkyistä, tasata verenpainetta sekä suojella ihoa liialta UV-säteilyltä. Erään saksalaisen tutkimuksen mukaan aronian flavonoidi-pitoisuus olisi marjoista suurin. Flavonoidit vaikuttavat terveyteen erittäin monipuolisesti, todennäköisesti ne esimerkiksi ehkäsevät syöpää. Ne voivat myös muun muassa estää tulehduksia sekä auttaa suolistovaivoissa ja diabeteksessa.

Siirry alkuun