Luontaistuotteet.com

Acerola

1 tuote 1 kaupasta

Acerola - eräs maailman parhaista C-vitamiinin lähteistä

Myös barbadokirsikkana tunnettu acerola on puuvartinen kasvilaji, jota kasvatetaan hedelmäpuuna subtrooppisilla alueilla. Acerolan marja on kirsikkaa muistuttava, kirkkaanpunainen, mehukas luumarja, joka sisältää runsaasti c-vitamiinia ja muita ravintoaineita. 

Acerolaa käytetään laajasti sen viljelyalueella, Brasiliassa ja sen ympäristössä. Eräänlaisena superfoodina se on kuitenkin levinnyt jo ympäri maailmaa. Acerolaa voi käyttää esimerkiksi mehuna, soseena, pelkkinä marjoina tai jauheena. Acerolajauhetta on kätevä käyttää ja lisätä mihin ruokaan haluaa, vaikka jogurttiin, jälkiruokiin, puuroihin tai smoothieihin.

Loistava C-vitamiinin lähde

Amazonin Acerolaa kehutaan jopa parhaaksi luonnollisen c-vitamiinin lähteeksi. Ihmiskeho ei pysty itse tuottamaan C-vitamiinia, joten sitä tulee saada runsaasti ravinnosta joka päivä. C-vitamiinin tehtäviä on esimerkiksi toimia antioksidanttina, tuottaa kollageenia, stimuloida hormonitoimintaa, tehostaa raudan ja kalsiumin imeytymistä sekä suojata verisuonia kalkkeutumiselta. Kun keho on kovassa fyysisessä tai henkisesä rasituksessa tai ruokavalio on yksipuolinen, C-vitamiinin tarve korostuu, samoin kuin paljon liikkuvilla, tupakoivilla tai raskaana olevilla henkilöillä. Myös flunssa-aikoina C-vitamiinia kannattaa syödä enemmän, jotta vastustuskyky paranisi.

Acerolassa C-vitamiinia on 34-kertaisesti appelsiiniin verrattuna. Jo puoli lusikallista acerola-jauhetta sisältää 2-kertaisesti C-vitamiinin vähimmäissuositussaannin verran C-vitamiinia (170 mg). C-vitamiinin lisäksi acerola sisältää myös muita bioaktiivisia kasviyhdisteitä ja ravinteita, kuten B-vitamiineja, karoteenia ja flavonoideja. 

 
Siirry alkuun